AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hemikolektomi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hemikolektomi nasıl yapılır?​

Sağ Hemikolektomi Bu ameliyat ile kalın bağırsağın sağ tarafı ve lenfatik çevre dokusu çıkarılır. Ardından ince bağırsak kalın bağırsağın geride kalan kısmı ile tekrar birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır. Hasta normal yoldan dışkılamasını (tuvaletini) yapabilir.
Ileokolik rezeksiyon nedir?
İleo-Çekal Rezeksiyon İnce bağırsağın son kısmı (terminal ileum) ve kalın bağırsağın başlangıç kısmının (çekum) çıkarılmasına (rezeke edilmesine) ileokolik rezeksiyon ve bağırsak devamlılığının sağlanmasına ileokolik anastomoz denir. Ardından, ince ve kalın bağırsağın geride kalan iki sağlıklı ucu birleştirilir.

Kolon ve rektum Cerrahisi Nedir?​

Kolon Rektum Cerrahisi ve Proktoloji Nedir? Genel Cerrahi disiplini içerisinde kalın bağırsak (kolon), son bağırsak (rektum) ve makatın (anal bölge) kanserleri ve selim hastalıklarının cerrahi tedavisini üstlenen üst ihtisas konusu kolorektal cerrahi veya koloproktoloji olarak adlandırılmaktadır.
Sol Hemikolektomi ameliyatı nedir?
Kalın bağırsağın sol tarafında yerleşen kanserlerde sol hemikolektomi ameliyatı yapılır. Kalın bağırsağın sol tarafı çıkarıldıktan sonra kalın bağırsağın her iki ucu birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır.
Akciğerin bir lobunda tespit edilen lekelerin, bezelerin, yaraların patoloji tanısını koymak için sınırlı akciğer bçlgesinin cerrahi işlemle çıkarılmasına wedge – kama rezeksiyon denir.
Hemikolektomi ne demek tıp?
Kolektomi türleri – resimli anlatım Sağ hemikolektomi: Bu, sağ veya çıkan kolonun çıkarılmasını ifade eder. Sol hemikolektomi: Bu, sol veya inen kolonun çıkarılmasını ifade eder. Segmental rezeksiyon: Bu, kolonun kısa segmentlerinin çıkarılmasını ifade eder. Total kolektomi: Bu, tüm kolonun çıkarılmasını ifade eder.

Sağ Hemikolektomi nedir tıp?​

Kalın bağırsağın ince bağırsakla birleşmesinden sonraki bölümde yerleşen kanserlere sağ kolon (kalın bağırsak) kanseri denir. Bu bölge kanserlerinde kalın bağırsağın sağ tarafı ameliyat ile alınır.
Laparoskopik kolektomi nedir?
Laparoskopik kolektomi sırasında bir cerrah, karındaki kesilerden küçük esnek portlar veya tüpler yerleştirir. Kesilerle oluşturulan bu küçük deliklerden yerleştirilen ince tüplerden ışıklar ve diğer cerrahi aletler yerleştirilir.

Geri