AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hema sahibi kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hema sahibi kim?​

Mehmet Hattat 1978 senesinde işlerinin ağırlığını endüstriye kaydırdı. Çerkezköy’de Hema Endüstri’yi kurdu. Hema Endüstri, 2006 senesini 600 milyon dolar iş hacmiyle kapadı, 90 milyon dolar ihracat yaptı. Hattat Holding bünyesindeki 14 şirketin 13’ünün yönetim kurulu başkanı Mehmet Hattat’tır.

Hema Endüstri kaç kişi çalışıyor?​

1973 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan şirketimiz, 1976 yılında “Hema Hidrolik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.” adı ile üretime başlamıştır. Çerkezköy’de kapalı çalışma alanımız 181.000 m²’ arazimiz ise 551.000 m²’dir. Grubumuzun, 2018 yılı itibariyle toplam çalışan sayısı 3.000’in üzerindedir.
Hema, 1973 yılında dışa bağımlı Türk endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Dişli Pompa üretmek için Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Endüstriyel Bölgesi’nde Hema Hidrolik Makina Sanayi Ve Ticaret A.Ş. adı ile kurulmuştur.
Hema ne üretiyor?
HEMA Endüstri, global olarak orta ve ağır ticari araçlar için direksiyon sistemleri üretmektedir. Bu kapsamdaki ürünlerimiz hidrolik direksiyon kutusu, direksiyon pompası, yağ tankı, acil durum valfi, yardımcı hidrolik silindir ve pitman koludur.
Hema ne zaman kuruldu?
Bizde bu ilk adımı Mayıs 1971’de attık. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde kurulan şirketimiz ve çalışma arkadaşlarım adına duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Şirketlerimizin lokomotifi olan Hema Endüstri A.Ş Çerkezköy Organize Sanayi bölgesinde 1971 yılında kurulmuştur.

Hattat Ailesi nereli?​

İçlim ve İbrahim ve İçlim isminde kardeşleri olan İpek Hattat, aslen Kayserilidir. İpek Hattat’ın yaşına dair bir bilgi bulunamadı… Hattat ailesi, 2013’te Türkiye’nin en zenginleri listesinde 1.2 milyar dolarla 29. sırada yer aldı. Babası Mehmet Hattat, 4 kardeşiyle beraber köprü ve yol inşatları işlerini üstleniyor.

Hema şanzıman hangi ülkenin?​

Yine Türkiye’de üretilen tarım traktörlerinin birçoğuna hidrolik pompa, valf ve hidrolik kaldırıcıları sevk etmektedir. Ayrıca Hema Endüstri A.Ş. eski ismi Volvo olan Valtra traktörlerinin Türkiye’deki üreticisi ve pazarlamacısıdır.
Bugün Hattat Holding olarak çalışan sayımız 3000’in üzerinde olup, yapmış olduğumuz tüm yatırımlarda ve kurmuş olduğumuz tüm fabrikalarımızın başarısında yine en büyük başarı payı çalışma arkadaşlarımızındır.
Hema Endüstri battı mı?
Fabrika bu yılın başında işçilerin kurduğu Aca Otomotiv şirketinin yönetimine geçti. Uzun süredir krizlerle uğraşan Emin Hattat’ın fabrikası Hema Dişli’nin bayramdan önce iflasının istendiği açıklandı.
Hema ne iş yapar?
Bugün Türkiye’nin önde gelen mühendislik şirketlerinden biri olarak Otomotiv, Traktör, İş Makineleri, Havacılık ve Savunma Sanayileri için üretim yapan global bir şirket haline gelmiştir. 1998 yılında gelişen ürün yelpazesini de içerisinde barındırmak için firma ismi HEMA Endüstri A.Ş. olarak değiştirilmiştir.

Hema Dişli kimin?​

Şimdi fabrikası işçilerin oldu. Bir dönem Türk sanayisinin en parlak işadamlarından olan Emin Hattat’ın sahibi olduğu Hema Dişli Fabrikası, 1 ocaktan itibaren işçilerin eline geçti.

Hattat ın sahibi kimdir?​

Hattat Holding bünyesindeki 14 şirketin 13’ünün yönetim kurulu başkanı Mehmet Hattat’tır. Mehmet Hattat, 2013 senesinde Türkiye’nin en zenginleri listesinde 1.2 milyar dolar serveti ile 29. sırada yer aldı. Mehmet Hattat evli ve üç çocuk babasıdır.
Hattat Holding’e bağlı ürettim yapan yerli firmadır. Hattat, 2001 yılında Romanya merkezli Tractorul UTB S.A ile Universal markalı traktörlerin, 2002 yılında Finlandiya merkezli Finlandiya Valtra Inc. ile Valtra markalı traktörlerin Türkiyede üretimi konusunda anlaşma yapmıştır.
Hattat Ailesi Kimdir?
İpek Hattat, Aile şirketi olan Hattat Holding’de yönetim kurulu üyesidir. Babası iş insanı Mehmet Hattat, annesi Şükran Hattat’tır. İbrahim ve İçlim adında kardeşleri vardır. İpek Hattat aslen Kayserilidir.
Hema Traktör nerede üretiliyor?
Hema, İngiltere’de aldığı fabrikayı Çerkezköy’e taşıdı

Geri