SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
2 adet haşlanmış patates
Bir avuç maydanoz
Pul biber
Tuz
Karabiber
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için olan materyallerin hepsini bir kaba alıp ele yapışan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini streç sinema ile kapatalım. 1 saat mayalansın.
Haşlanmış patateslerimizi ezelim.
Baharatlarımızı ve ince kıyım maydanozumuzu katıp yoğuralım.
Beze üzere toplar hazırlayalım. 4 adet top çıkıyor.
Mayalanan hamuru tezgaha un serip üzerine koyup bir kez daha yoğuralım.
8 modüle bölelim.
Bezeleyelim.
Üzerlerine pak bir örtü örtüp 10 dk daha dinlendirelim.
Uygun bir tavayı ocağa alalım, ısıtalım.
Bezemizi açıp ortasına patatesli harçı koyup tekrar beze haline getirelim.
Tekrar açalım.
Tavamıza alalım.
3 4 sefer karşıt düz ederek pişirelim.
Sade olanların içine patates harcı koymadan direkt açıp tavamıza alalım.
3-4 kez zıt düz edip pişirelim.Afiyetler olsun
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
2 adet haşlanmış patates
Bir avuç maydanoz
Pul biber
Tuz
Karabiber
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için olan materyallerin hepsini bir kaba alıp ele yapışan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini streç sinema ile kapatalım. 1 saat mayalansın.
Haşlanmış patateslerimizi ezelim.
Baharatlarımızı ve ince kıyım maydanozumuzu katıp yoğuralım.
Beze üzere toplar hazırlayalım. 4 adet top çıkıyor.
Mayalanan hamuru tezgaha un serip üzerine koyup bir kez daha yoğuralım.
8 modüle bölelim.
Bezeleyelim.
Üzerlerine pak bir örtü örtüp 10 dk daha dinlendirelim.
Uygun bir tavayı ocağa alalım, ısıtalım.
Bezemizi açıp ortasına patatesli harçı koyup tekrar beze haline getirelim.
Tekrar açalım.
Tavamıza alalım.
3 4 sefer karşıt düz ederek pişirelim.
Sade olanların içine patates harcı koymadan direkt açıp tavamıza alalım.
3-4 kez zıt düz edip pişirelim.Afiyetler olsun
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı