- Konu Yazar
- #1
Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Süper Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk kereviz
1 adet orta uzunluk patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
1 su bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı su
2 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Süper Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kerevizimizi soyalım ve ister küp halinde ister yarım ay formunda keselim.
Sırasıyla havucu patatesi soğanı portakalı doğrayalım.
Ardından yayvan bir tencerenizin altına evvel patatesi daha sonra kerevizi daha sonra havucu en son soğan ve portakalı dizelim en üstünede kerevizin yapraklarından serpiştirelim.
Daha sonra üzerine iki çay kaşığı şeker iki çay kaşığı tuz ek edelim.
Sıkmış olduğumuz limon suyunu, portakal suyunu her tarafına güzelce döküp bir su bardağı suyumuzu da ek ettikten sonra en üstüne zeytinyağmızı ekleyip kapağını kapatıp ocağın üstüne alalım ve en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyu yavaş yavaş bittikçe denetim edelim bilhassa patateslerin pişip pişmediğini en geç o pişiyor şayet ki suyumuz erken bitip sebzelerimiz pişmediyse yavaş yavaş su ek ederek pişene kadar bu halde devam edebiliriz.
En son piştikten sonra ister soğuk ister sıcak halde servis edip yiyebiliriz herkese afiyet olsun.
Mayhoş bir tadı oluyor şayet çok ekşi gelir yiyemem derseniz limonu biraz azaltabilirsiniz ve şekeri 2,5 çay kaşığı yapabilirsiniz.
Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Süper Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta uzunluk kereviz
1 adet orta uzunluk patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
1 su bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı su
2 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Süper Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kerevizimizi soyalım ve ister küp halinde ister yarım ay formunda keselim.
Sırasıyla havucu patatesi soğanı portakalı doğrayalım.
Ardından yayvan bir tencerenizin altına evvel patatesi daha sonra kerevizi daha sonra havucu en son soğan ve portakalı dizelim en üstünede kerevizin yapraklarından serpiştirelim.
Daha sonra üzerine iki çay kaşığı şeker iki çay kaşığı tuz ek edelim.
Sıkmış olduğumuz limon suyunu, portakal suyunu her tarafına güzelce döküp bir su bardağı suyumuzu da ek ettikten sonra en üstüne zeytinyağmızı ekleyip kapağını kapatıp ocağın üstüne alalım ve en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyu yavaş yavaş bittikçe denetim edelim bilhassa patateslerin pişip pişmediğini en geç o pişiyor şayet ki suyumuz erken bitip sebzelerimiz pişmediyse yavaş yavaş su ek ederek pişene kadar bu halde devam edebiliriz.
En son piştikten sonra ister soğuk ister sıcak halde servis edip yiyebiliriz herkese afiyet olsun.
Mayhoş bir tadı oluyor şayet çok ekşi gelir yiyemem derseniz limonu biraz azaltabilirsiniz ve şekeri 2,5 çay kaşığı yapabilirsiniz.
Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Süper Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı