- Konu Yazar
- #1
Hem Lezzetli Hem Mis Kokulu (Tepsi Pidesi) Tanımı İçin Materyaller
600 gram kıyma
250 gram konserve domates
10 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 adet kuru soğan ortaboy
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak isdeğe bağlı
Yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber kekik ve karabiber kimyon
Hamuru için
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un dikkatli ekleyin
Hem Lezzetli Hem Mis Kokulu (Tepsi Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamuru mayalanması için yoğuralım.
Süt su maya ve şekeri ılık olmak kuralıyla derin bir kabın içerisine alıp karıştıralım.
Daha sonra tuzunu koyup tekrar karıştıralım.
Unu dikkatli ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur yapıyoruz ve çabuk mayalanması için sıcak bir ortamda bekletelim.
Öteki taraftan kıymayı geniş bir kabın içerisine alıp üzerine öteki tüm materyalleri rondodan geçirip karıştıralım.
En son domates ve baharatlarını ek edip tekrar karıştıralım ve buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim daha âlâ oluyor.
Mayalanan hamuru 3 eşit modüle bölelim ve tepsiye nazaran açıp yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
Materyalden kaşıkla hamurun üzerine kalın olmayacak biçimde iç harcını yayalım.
190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz altı kızarınca fırından alalım. Üzerine kesinlikle bez örtelim. İstediğiniz boyutta bölerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hem Lezzetli Hem Mis Kokulu (Tepsi Pidesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
600 gram kıyma
250 gram konserve domates
10 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 adet kuru soğan ortaboy
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak isdeğe bağlı
Yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber kekik ve karabiber kimyon
Hamuru için
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un dikkatli ekleyin
Hem Lezzetli Hem Mis Kokulu (Tepsi Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamuru mayalanması için yoğuralım.
Süt su maya ve şekeri ılık olmak kuralıyla derin bir kabın içerisine alıp karıştıralım.
Daha sonra tuzunu koyup tekrar karıştıralım.
Unu dikkatli ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur yapıyoruz ve çabuk mayalanması için sıcak bir ortamda bekletelim.
Öteki taraftan kıymayı geniş bir kabın içerisine alıp üzerine öteki tüm materyalleri rondodan geçirip karıştıralım.
En son domates ve baharatlarını ek edip tekrar karıştıralım ve buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim daha âlâ oluyor.
Mayalanan hamuru 3 eşit modüle bölelim ve tepsiye nazaran açıp yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
Materyalden kaşıkla hamurun üzerine kalın olmayacak biçimde iç harcını yayalım.
190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz altı kızarınca fırından alalım. Üzerine kesinlikle bez örtelim. İstediğiniz boyutta bölerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hem Lezzetli Hem Mis Kokulu (Tepsi Pidesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı