- Konu Yazar
- #1
Hem Köfteli Hem Sebzeli Fırın Yemeği Tanımı İçin Gereçler
250 gram kıyma
1 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
3 yada 4 adet sarımsak
1 kasık sosu için biber salçası
1 tutam karabiber
Toz biber
Kekik
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Hem Köfteli Hem Sebzeli Fırın Yemeği Tanımı Yapılışı
Evvel köfteyi içine soğan rendeleyip galeta unu ekleyip 1 kasık sıvı yağ tuz baharat atıp yoğuralım.
Buzdolabında biz öteki gereçleri ayarlayana kadar dinlendirelim.
Patatesi patlıcanı soğanı havucu sarımsağı bir kaba iri doğradıktan sonra üzerine baharatları ve sıvı yağı ile ellerimizle harmanlayalım.
Daha sonra tepsimize yerleştirelim köfteleride üzerine ekledikten sonra üzerine 1, 5 bardak suyla biber salçasını eritip üzerine dökelim.
Üzerlerine modül kesim tereyağı koyalım üzerini kapatıp 45 dakika 250 derecede fırına atalım. Afiyet olsun .
250 gram kıyma
1 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
3 yada 4 adet sarımsak
1 kasık sosu için biber salçası
1 tutam karabiber
Toz biber
Kekik
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Hem Köfteli Hem Sebzeli Fırın Yemeği Tanımı Yapılışı
Evvel köfteyi içine soğan rendeleyip galeta unu ekleyip 1 kasık sıvı yağ tuz baharat atıp yoğuralım.
Buzdolabında biz öteki gereçleri ayarlayana kadar dinlendirelim.
Patatesi patlıcanı soğanı havucu sarımsağı bir kaba iri doğradıktan sonra üzerine baharatları ve sıvı yağı ile ellerimizle harmanlayalım.
Daha sonra tepsimize yerleştirelim köfteleride üzerine ekledikten sonra üzerine 1, 5 bardak suyla biber salçasını eritip üzerine dökelim.
Üzerlerine modül kesim tereyağı koyalım üzerini kapatıp 45 dakika 250 derecede fırına atalım. Afiyet olsun .