AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hem kisa calisma hem rapor parasi alinir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hem kısa çalışma hem rapor parası alınır mı?​

Detaylar! Kısa çalışma ödeneği alan çalışan, aynı zamanda rapor alırsa eğer ikisinin ücretini birlikte alamaz. Raporun başladığı tarihten itibaren işçiye verilen ödenek kesilir. Rapor alan işçi, rapor parası ödenmesine ilişkin olan şartları yerine getiriyorsa eğer bu durumda SGK’dan rapor parası alır.

Doğumdan sonra rapor parası ne kadar?​

2020 yılında en düşük doğum izni parası geçen yıl 31 lira 96 kuruştu. 2021 yılında asgari ücret zammı ile ödenen miktar da güncellendi. 2021 yılında doğum izni yardımı alan anneler günlük en düşük 38 lira 15 kuruş alacak. Geçen sene en yüksek parası ise 234 lira 44 kuruş olarak açıklanmıştı.

Kısa çalışma ödeneği alanlar rapor parası alabilir mi?​

Kısa çalışma ödeneği alanlar rapor parası alabilir mi?
“Kısa çalışma ödeneği alırken rapor ücreti alınabilir mi? Kısa çalışma ödeneği alındığı dönemde geçici iş göremezlik ödeneğinin başlaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneğine konu olan sağlık raporunun başladığı tarih itibarıyla kısa çalışma ödeneği durdurulur.

Kısa çalışma ödeneği doğum raporunu etkiler mi?​

Kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkartılan anne adaylarının son 1 yılda 90 gün prim koşulunu yerine getirmiş olması gerekli. Eğer koşul sağlanamazsa doğum parasından yararlanılamayacak.

Nakdi ücret desteği alan rapor parası alabilir mi?​

Bu durumda işçinin 5 günlük raporu toplam 30 günden düşülür. Geriye kalan 25 günün yarısını işveren, yarsını İŞKUR ödeyecektir.

SGK doğum parası ne kadar?​

SGK doğum parası ne kadar?
Doğum parası 112 gün (16 hafta) üzerinden hesaplanıyor. Bu yıl için en düşük doğum parası 8 bin 904 lira. Yasaya göre; kadın işçilerin doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık izin hakkı var. Çoğul gebelikte bu süreye 2 hafta daha ekleniyor.
Işkurlular rapor parası alabiliyor mu?​
İşkur’da TYP (toplum yararına program) bünyesinde çalışan kişilerin en çok merak ettiği konu başlıklarından bir tanesi rapor alıp alamayacak olmalarıdır. TYP çalışanlarının rapor hakları bulunmamaktadır.
Işkur rapor parası ne kadar 2021?​
2021 yılı 5 günlük rapor parası Hastalık durumunda 3 günlük ödeme yapılır. 3 günlük ayakta tedavi için 238,50 TL ödeme yapılır. Yatarak tedavi için 178,88 TL ödeme yapılır. İş kazalarında ise 5 günlük ödeme yapılır. Ayakta tedavi için 397,50 TL ödenir iken yatarak tedavi için 298,15 TL ödeme yapılmaktadır.
 
Hem kısa çalışma ödeneği alan bir işçi, hem de rapor alan bir işçi olduğunda, bu durumda ikisinin ücretini birlikte alamaz. Raporun başladığı tarihten itibaren işçiye verilen kısa çalışma ödeneği kesilir. Rapor alan işçi, rapor parası ödenmesine ilişkin olan şartları yerine getiriyorsa SGK'dan rapor parası alabilir.

Doğum sonrası rapor parası ise 2021 yılında günlük en düşük 38 lira 15 kuruş olarak belirlenmiştir. Geçen senenin en yüksek doğum izni parası ise 234 lira 44 kuruş olarak açıklanmıştı.

Kısa çalışma ödeneği alanlar rapor parası alabilir mi sorusuna gelince, kısa çalışma ödeneği alındığı dönemde geçici iş göremezlik ödeneğinin başlaması durumunda, geçici iş göremezlik ödeneğine konu olan sağlık raporunun başladığı tarih itibarıyla kısa çalışma ödeneği durdurulur.

Kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkarılan anne adaylarının, doğum parasından yararlanabilmek için son 1 yılda en az 90 gün prim ödemiş olmaları gerekmektedir.

İşçilerin nakdi ücret desteği alırken rapor almaları durumunda, işçinin 5 günlük raporu toplam 30 günden düşülür. Geriye kalan 25 günün yarısı işveren tarafından, diğer yarısı ise İŞKUR tarafından ödenir.

SGK'nın doğum parası ise 112 gün (16 hafta) üzerinden hesaplanmakta olup, bu yıl için en düşük doğum parası 8 bin 904 lira olarak belirlenmiştir. Kadın işçilerin doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık izin hakları bulunmaktadır.

İşkur'da TYP (toplum yararına program) bünyesinde çalışan kişilerin rapor hakları bulunmamaktadır. 2021 yılında ise iş kazaları veya hastalıklar sonucu rapor alması durumunda İŞKUR'un ödeme miktarları şu şekildedir: Ayakta tedavi için hastanelerden 397,50 TL, yatarak tedavi içinse 298,15 TL ödeme yapılmaktadır. Ayrıca, ayakta sağlanan ücretlerde argüman hastalıklar için ise 238,50 TL ödeme alırlar.
 
Geri
Üst