SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Hem Hem De Nasıl Yazılır Tdk? sorusu dilimizde oldukça sık sorulmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) kurallarına göre, “hem hem” bağlacı ayrı yazılmalıdır. “Hem hem”, iki ayrı anlam taşıyan kelimelerin bağlanması için kullanılan bir bağlaçtır. Bu bağlaç, birbirinden bağımsız iki farklı durumu bir arada ifade etmek için kullanılır. Örneğin; hem Türkçe hem de İngilizce biliyorum. TDK kurallarına uygun olarak yazıldığında, “Hem hem” kelimesinin yazımı yanlış kabul edilmeyecektir. Bu nedenle, dilimizdeki yazım kurallarına uygun olarak “Hem hem” bağlacını ayrı yazmak gerekmektedir.
İçindekiler
Hem hem, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir ifadedir.
Hem hem, cümle içinde iki farklı şeyi vurgulamak için kullanılır.
Bazı kaynaklarda hemhem şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Hem hem, cümlenin anlamını güçlendirir ve vurgular.
Hem hem, yazılışında “h” harfi çift kullanılır.
İçindekiler
Hem hem nasıl yazılır?
Hem hem, “hem de” şeklinde yazılır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından kabul edilen doğru yazım budur. “Hemde” şeklinde yazılmamalıdır.
Hem hem kullanımı nasıldır?
“Hem hem” kelimesi, “hem” kelimesinin iki defa kullanılması ile oluşur. Bir şeyin yanında başka bir şeyin de varlığından bahsederken kullanılır. Örnek: “Hem Türkçe hem İngilizce biliyorum.”
Hem hem ne anlama gelir?
“Hem hem” ifadesi, birbirine benzer ya da aynı iki şeyin varlığından bahsederken kullanılır. Örnek: “Bu kitapta hem hikaye hem şiir var.”
Hem hem nasıl ayrılır?
“Hem hem” ifadesi, “hem” kelimesinin iki defa kullanılması ile oluşur. Ayrı yazılacaksa “hem” kelimesi arasına virgül konulmalıdır. Örnek: “Hem evde, hem de işte çalışıyorum.”
Hem hem kaç harfli?
“Hem hem” ifadesi, toplam 7 harfli bir kelime öbeğidir.
Hem hem hangi tür bir kelime?
“Hem hem” ifadesi, bir zarf tamlamasıdır. “Hem” kelimesinin ardından gene “hem” kelimesi gelerek oluşur.
Hem hem ne zaman kullanılır?
“Hem hem” ifadesi, birbirine benzer ya da aynı iki şeyin varlığından bahsederken kullanılır. Örnek: “Hem kahve hem çay istiyorum.”
Hem hem neden yanlış yazılıyor?
“Hemde” şeklinde yazmak, “hem” ve “de” kelimelerinin ayrı yazılması gerektiği konusunda bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Doğru yazım “hem hem” ya da “hem de” şeklindedir.
Hem hem hangi dilde kullanılır?
“Hem hem” ifadesi, Türkçe dilinde kullanılır.
Hem hem ile başlayan cümleler nasıl kurulur?
“Hem hem” ifadesi ile başlayan cümlelerde, birbirine benzer ya da aynı iki şeyin varlığından bahsederken kullanılır. Örnek: “Hem kitap okumak hem de film izlemek istiyorum.”
Hem hem kaç hecedir?
“Hem hem” ifadesi, toplam 3 heceli bir kelime öbeğidir.
Hem hem ile ilgili örnekler nelerdir?
“Hem hem” ifadesi ile kurulabilecek cümlelerden bazı örnekler: “Hem tatil yapmak hem de arkadaşlarımla buluşmak istiyorum.”, “Bu yıl hem deniz tatili hem de dağ tatili yapacağız.”
Hem hem doğru yazımı nasıldır?
“Hem hem” ifadesi, “hem” kelimesinin iki defa kullanılması ile oluşur. Doğru yazımı “hem hem” ya da “hem de” şeklindedir. “Hemde” şeklinde yazmak yanlıştır.
Hem hem nerede kullanılır?
“Hem hem” ifadesi, birbirine benzer ya da aynı iki şeyin varlığından bahsederken kullanılır. Örnek: “Bu restoranda hem Türk yemekleri hem de İtalyan yemekleri var.”
Hem hem ile yapılan cümlelerde hangi zaman kullanılır?
“Hem hem” ifadesi ile yapılan cümlelerde zaman fark etmez. Örnek: “Hem dün hem bugün maça gittim.”
Hem hem hangi cümle yapıları ile kullanılır?
“Hem hem” ifadesi ile kullanılan cümlelerde, birbirine benzer ya da aynı iki şeyin varlığından bahsederken farklı cümle yapıları kullanılabilir. Örnek: “Hem arkadaşlarımla hem de ailemle vakit geçireceğim.”
Hem hem kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
“Hem hem” ifadesi kullanılırken, “hem” kelimesinin iki defa kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca doğru yazım “hem hem” ya da “hem de” şeklindedir.
Hem hem ile yapılan cümlelerde hangi anlam vurgusu yapılmaktadır?
“Hem hem” ifadesi ile yapılan cümlelerde, birbirine benzer ya da aynı iki şeyin varlığından bahsederken anlam vurgusu yapılmaktadır. Örnek: “Hem yazın hem de kışın burada tatil yapabilirsiniz.”
Hem hem ile yapılan cümlelerde hangi bağlaçlar kullanılabilir?
“Hem hem” ifadesi ile yapılan cümlelerde farklı bağlaçlar kullanılabilir. Örnek: “Hem bisiklete binmek hem de yürümek için güzel bir yer.”
Hem Hem De Nasıl Yazılır Tdk?
Hem hem nasıl yazılır? TDK’ya göre ayrı yazılır. |
Hem hem kullanımı, birden fazla şeyi belirtmek için kullanılır. |
Hem hem yerine “hem de” kullanmak da doğrudur. |
Hem hem kelimesinin ilk hem’i, “bir yandan” anlamında kullanılır. |
Hem hem kelimesinin ikinci hem’i, “diğer yandan” anlamında kullanılır. |
Hem hem, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir ifadedir.
Hem hem, cümle içinde iki farklı şeyi vurgulamak için kullanılır.
Bazı kaynaklarda hemhem şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Hem hem, cümlenin anlamını güçlendirir ve vurgular.
Hem hem, yazılışında “h” harfi çift kullanılır.