SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Hem Çiçek Ekmek Hem Bir Tepsi Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
9 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olmalı)
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml klasik su bardağı
Arasına
Ben beyaz peynir ve zeytin ezmesi kullandım
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Hem Çiçek Ekmek Hem Bir Tepsi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kapta süt, su, maya ve şekeri karıştırarak 5 dk bekleyin.
Sıvıyağ, yumurta ve tuzunu da ek edin ve evvel 5 su bardağı unu ekleyerek hamur pürüzsüz olana kadar yoğurun.
Daha sonra kalan unu da ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini streçle kapattıktan sonra sofra beziyle örtün ve 1 saat mayalandırın. Elinizi yavaşça yağlayarak hamurdan bezeler alın. Hangi boyutta yapacağınız size kalmış
İster form verip boş olarak pişirin ister iç materyalli yapın her formda hoş oluyor.
Çiçek ekmek için 26 cm kelepçeli kalıp kullandım. Poğaça bezesinden bir tık daha büyük bezeler alarak yaptım. Dilerseniz çiçek ekmek bezelerinin içini de dolgulu yapabilirsiniz
Hamurunuza form verdikten sonra tepside en az 20 dk dinlendirin.
Daha sonra yumurta sarısı sürün 200 derece fırında 30 dk kadar pişirin
Hem Çiçek Ekmek Hem Bir Tepsi Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
9 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olmalı)
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml klasik su bardağı
Arasına
Ben beyaz peynir ve zeytin ezmesi kullandım
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Hem Çiçek Ekmek Hem Bir Tepsi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kapta süt, su, maya ve şekeri karıştırarak 5 dk bekleyin.
Sıvıyağ, yumurta ve tuzunu da ek edin ve evvel 5 su bardağı unu ekleyerek hamur pürüzsüz olana kadar yoğurun.
Daha sonra kalan unu da ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini streçle kapattıktan sonra sofra beziyle örtün ve 1 saat mayalandırın. Elinizi yavaşça yağlayarak hamurdan bezeler alın. Hangi boyutta yapacağınız size kalmış
İster form verip boş olarak pişirin ister iç materyalli yapın her formda hoş oluyor.
Çiçek ekmek için 26 cm kelepçeli kalıp kullandım. Poğaça bezesinden bir tık daha büyük bezeler alarak yaptım. Dilerseniz çiçek ekmek bezelerinin içini de dolgulu yapabilirsiniz
Hamurunuza form verdikten sonra tepside en az 20 dk dinlendirin.
Daha sonra yumurta sarısı sürün 200 derece fırında 30 dk kadar pişirin
Hem Çiçek Ekmek Hem Bir Tepsi Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı