AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Helicobacter pylori neden oldugu hastaliklar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Helicobacter pylori neden olduğu hastalıklar?​

İnsanlar için önemli bir patojen olan Helicobacter pylori (H. pylori) insanlarda, peptik ülser, gastrit, mide kanseri ve mide lenfomasını içeren çoğu hastalıktan sorumludur. Düşük virulansa sahip olan bakteri, çoğu insanda sadece hafif düzeyde inflamasyon oluşturup, dispeptik semptomlara neden olur.
Helikobakter belirtileri nelerdir?
Helikobakter pilori bakterisinin hiçbir belirti vermeden de yıllar boyunca vücutta yaşayabileceğini kaydeden Yakar, “Karnınızda bir ağrı veya yanma hissi, mideniz boş olduğunda daha kötü olan karın ağrısı, mide bulantısı, iştah kaybı, sık geğirme, şişkinlik ve nedeni açıklanamayan kilo kaybı belirtileri ile hastalık …
Mide mikrobu olan kişiler ne yemeli?
Mide mikrobu bitkisel tedavisi için en çok bilinen bitkisel desteklerden biri brokolidir. 100-150 gram brokoliyi 5-6 dakika haşladıktan sonra suyunu içip, tanelerini de tüketebilirsiniz. Sabah ve akşam aç karnına brokoli yediğinizde alacağınız verim yükselecektir.

Mide mikrobu neden oluşuyor?​

Hastalık, ekmek gibi elle dokunulan gıdalar dahil herhangi bir sebeple bu bakterinin yutulması ile başlar. Bu dönem herhangi bir belirti olmadan da geçirileceği gibi, midede yanma, ağrı, mide bulantısı, geğirme, gaz ve şişkinlikle de kendini gösterebilir.
Helikobakter tedavisi nasıl yapılır?
Günümüzde H.pilori tedavi rejimlerinde mutlaka mide asit salgısını baskılayan bir ilaç ( Bu grup ilaçlara proton pompa inhibitörü ”PPİ” adı verilmektedir) ve en az iki çeşit antibiyotik birlikte kullanılmaktadır. PPİ ilaçların güçlü asit baskılayıcı etkisi ile antibiyotiklerin etkinliği artmaktadır.
Helicobacter pylori neden mideye yerleşir?
Taşkınoğlu: Helicobacter pylori veya H. pylori, spiral şeklinde bir bakteridir, midede yerleşir. Midenin sert, asidik ortamında hayatta kalmak için H. pylori, üreaz adı verilen ve üreyi amonyağa çeviren bir enzim salgılar. Böylece mide asidi nötralize olur ve H. pylori için daha misafirperver bir hal alır.
 
Geri
Üst