- Konu Yazar
- #1
Helicobacter pylori ne yemeli ne yememeli?
Tuz tüketimi H.pylori tedavisinde etkinliği arttırmak için kısıtlanmalı. Kahve H.pylori enfeksiyon riskini arttıracağı için tüketilmemeli. İyi yıkanmamış çiğ meyve ve sebze H.pylori bulaşma riski artacağı için iyice yıkanmış olmasına özen gösterilmelidir.Helikobakter pilori ne iyi gelir?
Lahana içerisindeki U vitamini helicobacter pilori ile savaşarak etkisiz hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Sabah akşam haşlayarak tüketilen lahana mide mikrobunu etkisiz hale getirmek için destekleyici bir bitkisel yöntem olarak önerilmektedir.Helikobakteri hangi yiyecekler?
Helikobakteri hangi yiyecekler?Helicobacter pylor bakterisi ile asit birleştiğinde mide tahriş olur ve ülser, gastrit, reflü veya mide kanseri gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkar….Helicobacter Pylori Enfeksiyonuna İyi Gelen Yiyecekler Var mı?
- Elma.
- Kereviz.
- Yaban mersini, böğürtlen, ahududu, çilek, kızılcık.
- Zeytinyağı
- Bal.
- Bitki çayları
Ülser hemen kansere dönüşür mü?
Ülser hemen kansere dönüşür mü?“Mide içerisinde gelişen her ülser kansere dönüşebilir. Çok yakın takip ve tedavi edilmeleri gerekir. Geçmişinde çeşitli nedenlerle mide ameliyatı geçiren hastalarda mide kanseri riski vardır ve bu hastalar mutlaka yakından takip edilmelidir.
Ülser ne zaman tehlikelidir?
Eğer ülser yarası büyük çapta bir atar damarın açılmasına yol açarsa hayati risk taşıyan kanamalar gözlenebilir ve bundan biraz önce bahsettik. Acil ameliyat gerektiren kanamalar daha ziyade onikiparmak barsağı ülserlerinde gözlenirler. Tüm ülserlerin aşağı yukarı %5-10’unda delinme görünür.Ülser ne zaman kansere dönüşür?
Asit salgısını baskılayan ilaç kullanmayan hastalarda mide ülseri kansere dönüşmez. Çünkü,mide ülseri başlı başına bir hastalıktır. Yani mide ülseri kanserin kesinlikle bir başlangıcı değildir. Mide ülseri zamanında tedavi edilmediği taktirde midenin delinmesi ve ölümle sonuçlanabilen mide kanamaları ortaya çıkabilir.Helikobakteri ne yok eder?
Helikobakteri ne yok eder?Günümüzde H.pilori tedavi rejimlerinde mutlaka mide asit salgısını baskılayan bir ilaç ( Bu grup ilaçlara proton pompa inhibitörü ”PPİ” adı verilmektedir) ve en az iki çeşit antibiyotik birlikte kullanılmaktadır. PPİ ilaçların güçlü asit baskılayıcı etkisi ile antibiyotiklerin etkinliği artmaktadır.