Helezon Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
Helezon Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yoğurma kabına yumurta ve şekeri kırıp karıştırıyoruz,.
Vanilya ve bir çimdik tuz ekleyip tekrar karıştırın.
Sonra sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın ve nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Sonra mandalina kadar büyük kesim hamur alalım ve kakaoyu ekleyelim ve yoğuralım.
Sonra sade hamurdan küçük bir modül alarak elimiz de yuvarlayalım.
Sonra kakaolu hamurdan daha küçük bir barça alarak şerit halini verelim ve hamura saralım bıçak yahut küçük bir kapak yardımıyla form verelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Helezon Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
Helezon Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yoğurma kabına yumurta ve şekeri kırıp karıştırıyoruz,.
Vanilya ve bir çimdik tuz ekleyip tekrar karıştırın.
Sonra sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın ve nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Sonra mandalina kadar büyük kesim hamur alalım ve kakaoyu ekleyelim ve yoğuralım.
Sonra sade hamurdan küçük bir modül alarak elimiz de yuvarlayalım.
Sonra kakaolu hamurdan daha küçük bir barça alarak şerit halini verelim ve hamura saralım bıçak yahut küçük bir kapak yardımıyla form verelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Helezon Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı