Hekimin tedaviyi reddetme hakkinin olmasi icin asil olarak hangi kosullarin olusmasi gerekir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.870
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hekimin tedaviyi reddetme hakkının olması için asıl olarak hangi koşulların oluşması gerekir?​

Reddetmenin koşulları var. Hastanın hayati tehlikesi söz konusu ise ya da hastalık daha kötü bir duruma girecekse o tür durumda reddedemez. Ancak, hastanın hekime güveni sarsılmışsa, aynı müdahaleyi yapacak başka bir merkez veya aynı işi yapacak başka bir hekim varsa burada reddedebilir.

Hekim hastayı hangi durumlarda reddedebilir?​

“Tabip ve diş tabibi, âcil yardım, resmî veya insani vazifenin ifası halleri hariç olmak üzere, meslekî veya şahsi sebeplerle hastaya bakmayı reddedebilir.” Tüzüğün 19. Maddesi uyarınca da; “Tabip ve diş tabibi meslekî veya şahsi sebeplerle, tedaviyi bitirmeden hastasını bırakabilir.
Acil doktoru tanı koyabilir mi?
iki ay boyunca acil acil gezileceğine polikliniğe başvurulsa konulabilecek bir tanının konulamamasıdır. ultrason bazı acillerde o kadar kolay ulaşılabilir bir tetkik olmayabilir. geçmiş olsun. olayın özelin için olmamakla birlikte; acil servis hekimi acil olmayan bir durumun tanısını koymak zorunda değil.
Hekimin hastayı reddetme hakkı var mıdır?
Hiçbir yere bağlı olmadan serbest çalışan bir hekim, sebep göstermeksizin de hastayı reddedebilir. Ancak yinede hekimin hastayı reddetme hakkı din, dil ırk, cinsiyet gibi sebeplerden kaynaklanmamalıdır. Ayrıca hekimin bulunduğu bölgede kendisinden başka bir hekim yoksa hekim hastaya bakmak zorundadır.

Hemşirenin hastayı reddetme hakkı var mı?​

– Hastanın tıbbi gereklere uygun teşhis, tedavi ve bakım görme hakkının yanında, bunları reddetme hakkı da vardır. – Sağlık kurulusunu seçme ve gerektiğinde bunu değiştirme hakkı vardır.

Acilde hangi doktorlar olur?​

İç hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Kardiyoloji, Anestezi ve Reanimasyon, Aile hekimliği branşlarından hekimler mutlaka acil serviste nöbet tutacak.
 
Geri
Üst