AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Heirloom kahve ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Heirloom kahve ne demek?​

Heirloom, Etiyopya’da doğal genetik mutasyona uğrayan ve çok kolay olarak ayrıştırılamayan türlere verilen genel ad. Genetik detaylara inildiğinde on binden fazla typica mutasyonu olduğu düşünülürse oldukça fazla çeşit demek bu.

Honey process ne demek?​

Honey Process / Bal İşleme Yöntemi Posadan ayırma işlemini yapan makineler çekirdek üstünde bir miktar posa bırakacak şekilde ayarlanır ve az miktar posalı olan çekirdekler doğrudan güneş altında kurutma işlemine alınır.
Bourbon kahve ne demek?
Bourbon ilk Bourbon adasında ortaya çıkmışdır. Bu, hoş lezzetli kahve genelde adadan Latin Amerika’ya ve Afrikaya ihraç edilmektedir. En iyi Latin Amerika kahveleri Bourbon depolarından elde edlir. Bourbon kahvesi, en iyi 1000-2000 m yükseklikleri arasında yetişir.
Espresso çekirdeği nasıl olmalı?
Çok kalın öğütülen kahve çekirdekleri sulu ve tatsız bir espressoya neden olurken, çok ince öğütülen kahve çekirdekleri ise acı ve hafif yanmış tadı veren bir espressoya neden olur. Espresso diğer kahve çeşitlerine göre lezzet açısından çok yoğun bir tat verir.

Caturra kahve ne demek?​

Caturra, Bourbon varyetesi kökenli 1900’lü yılların ortalarında melezlenerek elde edilmiş hybrid bir varyetedir. Bu melezleme sonucunda bol kahve meyvesi veren Caturra kahve ağaçları ortaya çıkmıştır.

Varyete kahve ne demek?​

Botanik bir sınıflandırma olup türün bir alt sınıfıdır. COFFEA ARABİCA ve COFFEA CANEPHORA kahve ağacının iki türüdür. Bir varyete bir bireyin varyete tipine göre farklılıklar gösteren alt grubudur. Örneğin Coffee Arabica için bu, typica varyetesidir.
Yıkanmış kahve ne demek?
Yıkanmış kahve, kahve çekirdeklerinin tam olgunluğa erişmesinden sonra toplanır ve meyve ile kabukları birbirinden ayrıldıktan sonra bir havuza alınması ile hazırlanmaktadır. Yıkanmış kahve aynı zamanda ıslak kahve olarak bilinmektedir.
Washed kahve ne demek?
Islak (Washed) İşleme Yönteminin Aşamaları: Kahve meyvesinin yapışkan zarından (zamk) arındırılıp asiditeyi arttırma amaçlı yapılan işleme yöntemidir. Bu işlem 7 aşamadan oluşur: Toplanan kahve meyveleri Flotasyon (Flontation) havuzuna boşaltılıp olgunlaşmamış meyveler giderilir.
Catuai varyetesi de yine Caturra gibi melezlenmiş bir varyetedir. Mundo Nuovo ağaçlarınının dayanıklı yapıları ve Caturra gibi çok meyve veren verimli ağaçların melezlenmesi sonucıu güçlü özelliklerini taşıyan bir türdür. Catuai meyvesi kırmızı ya da sarı olup yüksek asiditeli tadıma sahip çekirdeklerdir.
Espresso için kaynatılmış sıcak suyun yüksek basınçla son derece ince öğütülmüş toz kahveden geçmesi gerekir. Filtre yerine süzgeç kullanılır. Böylece kahve yağının aromatik lezzetinden hiçbir şey kaybolmaz. Sonuç olarak sert ve yoğun bir lezzet içeren kahve elde edilir.
Varyete kızı nedir?
Varyete, birbirleri arasında ilişki bulunmayan şarkı, dans, hokkabazlık, temsil gibi tiyatro oyunlarının yer aldığı gösteriler. Varyetelerde, özellikle müzikal ve skeç oyunlarına yer verilir. Bu gösterilerde genelde tanıtımı yapan bir sunucu vardır.
Yıkanmış kahve nasıl yapılır?
olgunlaşmış kahve meyvesi toplandıktan sonra kabuktan ayrılması ardından zarın soyulabilmesi için 18-36 saat tanklarda bekletilerek fermente edilir. süreç tamamlandığında çekirdek üzerindeki zarların tamamen ayrılması için su ile yıkama işlemi yapılır. yıkama sonrası çekirdekler güneşte, döndürülerek 5-7 gün boyunca …

Kahve fermantasyonu nedir?​

Islak kahve işleme metodunda, fermantasyon, kabuklu tohumlar tanklar içerisinde bekletilirken yapışkan kısımların doğal enzimler tarafından çözülmesi ve kabuklu kısımlardan ayrılması ile başlayan bir evredir. Eğer tanka su eklenirse, işlem ıslak fermantasyon, eğer su eklenmezse kuru fermantasyon olarak adlandırılır.
 
Geri
Üst