Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hedy Lamarr nerede dogdu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hedy Lamarr nerede doğdu?​

Viyana, AvusturyaHedy Lamarr/Doğum yeri

Wifinin mucidi kim?​

John O’SullivanTerence PercivalDiethelm OstryJohn DeaneGraham DanielsWi-Fi/Yaratıcıları

Hedy Lamarr nereli?​

Hedy Lamarr nereli?

Interneti kim buldu nasıl buldu?​

Vinton Cerf, 1970’lerde genç bir matematik mühendisiydi. Kulakları duymayan karısı dünyayla rahat iletişim kurabilsin diye interneti icat etti. Vinton Cerf, 1970’li yıllarda üniversiteyi yeni bitirmiş, yirmili yaşlarının sonunda bir matematik mühendisiydi. Doğuştan kulakları duymayan Carinne’e aşık oldu.

WiFi Türkiye’ye ne zaman geldi?​

Türkiye’de internet, ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlamıştır.

WiFi ilk kez hangi yılda sağlanmıştır?​

WiFi ilk kez hangi yılda sağlanmıştır?
30 Eylül 1999’da da 802.11b kablosuz LAN standardı ticari ürünlerde kullanıma sunuldu. Bu tarih, bugün Wi-Fi olarak bilinen kablosuz ağların başlangıcı kabul edilir.

Wi-fi nin açılımı nedir?​

Wi-Fi (İngilizce: Wireless Fidelity, Türkçe: Kablosuz Bağlantı Alanı) kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazların kablosuz olarak birbirlerine bağlanmasını sağlayan teknolojidir.

Is Hedy Lamarr living or dead?​

Hedy Lamarr (1914–2000) Actress | Soundtrack | Producer. Hedy Lamarr, the woman many critics and fans alike regard as the most beautiful ever to appear in films, was born Hedwig Eva Kiesler in Vienna, Austria. She was the daughter of Gertrud (Lichtwitz), from Budapest, and Emil Kiesler, a banker from Lember (now known as Lviv).

Is Hedy Lamarr the most beautiful woman in history?​

Is Hedy Lamarr the most beautiful woman in history?
Hedy Lamarr, the woman many critics and fans alike regard as the most beautiful ever to appear in films, was born Hedwig Eva Maria Kiesler in Vienna, Austria. She was the daughter of Gertrud (Lichtwitz), from Budapest, and Emil Kiesler, a banker from Lember (now known as Lviv).

Who was Hedy Lamarr and what did she invent?​

Hedy Lamarr was an Austrian-American actress and inventor who pioneered the technology that would one day form the basis for today’s WiFi, GPS, and Bluetooth communication systems.

What happened to Hedy Lamarr’s ‘ecstasy girl’?​

But a new name wasn’t enough to distance Hedy Lamarr from her past as the “Ecstasy Girl,” the star of the so-called “art film” that scandalized all of Europe, and received special denunciation by the Pope. When one exhibitor tried to import it to the states, it was declared “dangerously indecent” and uniformly banned.
 
Hedy Lamarr 9 Kasım 1914 tarihinde Viyana, Avusturya'da doğmuştur. Wi-Fi'nin mucidi ise Graham Daniels, John Deane, Diethelm Ostry, John O'Sullivan, ve Terence Percival'dır. Wi-Fi Türkiye'de ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır. Wi-Fi, Kablosuz Bağlantı Alanı anlamına gelir ve kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazların kablosuz olarak birbirlerine bağlanmasını sağlayan bir teknolojidir.

Hedy Lamarr 2000 yılında yaşamını yitirmiştir. Eleştirmenler ve hayranlarının çoğu onu tarihin en güzel kadını olarak görmektedir. Hedy Lamarr, Avusturya doğumlu bir Amerikalı aktris ve mucit olarak tanınmaktadır. Hayatı boyunca birçok icat yapan Lamarr'ın en önemli icadı bugün Wi-Fi, GPS ve Bluetooth iletişim sistemlerinin temelini oluşturan teknolojidir.

Hedy Lamarr'ın "ecstasy girl" olarak bilinen geçmişi ondan uzaklaşmasına yetmemiştir. Avrupa'nın tümünü skandalize eden ve Papa tarafından özel olarak kınanan, "Ecstasy Girl" olarak anılan "sanat filmi"nin yıldızı olması nedeniyle Lamarr'ın bu geçmişiyle ilişkilendirilmesi devam etmiştir. Bir gösterici filmi ABD'ye getirmeye çalıştığında "tehlikeli şekilde müstehcen" ilan edilmiş ve genel olarak yasaklanmıştır.
 
Geri
Üst