AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hbsag neden pozitif cikar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hbsag neden pozitif çıkar?​

HBsAg’nin “pozitif” olması kişinin hepatit B ile enfekte olduğunu gösterir ki akut yada kronik enfeksiyon olabilir. Enfekte olmuş kişiler virüsü diğer kişilere kan yoluyla bulaştırabilirler. Hepatit B virüsü ile ortaya çıkan karaciğer hücre iltihabı ve hasarı hepatit B hastalığı olarak tanımlanır.

Hbsag pozitif ise ne olur?​

“Pozitif” veya “reaktif” bir HBsAg test sonucu kişinin hepatit B virüsü ile enfekte olduğunu gösterir ve bu “akut” veya “kronik” bir enfeksiyon olabilir. Enfekte kişiler virüsü kanları yoluyla başkalarına geçirebilir.

Hbsag yüksek olması ne demek?​

Hbsag yüksek olması ne demek?
HBSAG yüksekliği nedenleri HBSAG testinin pozitif çıkması kişinin hepatit B hastalığına enfekte olduğunu göstermektedir. Bu enfeksiyon iki şekilde olmaktadır. Bunlardan biri akut diğeri ise kroniktir. Enfekte olan kişiler bu virüsü kan yolu ile bulaştırabilirler.

Hbsag yüksekliği ne demek?​

HBSAG normal değerlerinde negatif olması hastalığın olmadığı anlamına gelir. Normal değeri ise 1’in altındaysa sonuç negatiftir. Sonuçların 1’in üstünde çıkması ise HBSAG testinin pozitif olduğu anlamına gelmektedir. Bunun dışında bu hastalığa bağışıklık kazanmış kişilerde sonuçlar 100 gibi yüksek değerler görülür.

Anti HBs nedir?​

Anti HBS Nedir? Vücutta hastalıklara karşı çeşitli hormonlar bulunmaktadır. Anti HBS de Hepatit B antijenini etkisiz hâle getirmek için koruyucu protein salgılayan bir bileşendir. Hepatit yüzey antikoru olarak da bilinen Anti HBS, insan vücudu tarafından doğal olarak üretilmektedir.

Ne kadar yüksek anti HBs oranı var?​

Ne kadar yüksek anti HBs oranı var?
Hepatit B, günümüzde ciddi sağlık sorunlarından biridir. Vücudunuzun bu hastalığa karşı göstereceği bağışıklık Anti HBS oranına bağlıdır. Vücudunuzdaki Anti HBS oranı ne kadar yüksek olursa bu tür rahatsızlıklara karşı bağışıklığınız da o kadar güçlü olacaktır.
Hepatit B virüs, annede bulaşabilen bir enfeksiyondur.?​
Hepatit B virüsü vücutta cinsel yolla, kanla veya doğumla bulaşabilen bir virüs enfeksiyonudur. Bu virüs, doğum sırasında veya emzirme yoluyla anneden bebeğe geçebilir, fakat bu virüs anne karnındaki bebekte herhangi bir probleme ya da sakatlığa yol açmaz. Hepatit B, kişiye bulaşmasının ardından 2- 6 ay arasında değişen bir kuluçka dönemi yaşanır.
Peki, anti HBs proteini nelerdir?​
Hepatit yüzey antikoru olarak da bilinen Anti HBS, insan vücudu tarafından doğal olarak üretilmektedir. Kişinin Hepatit B hastalığından tamamen korunabilmesi için vücudundaki anti HBS proteininin pozitif değerlerde olması gerekir.
 
HBsAg'nin pozitif çıkması, kişinin hepatit B virüsü ile enfekte olduğunu gösterir. Bu enfeksiyon akut veya kronik olabilir ve enfekte olan kişiler virüsü kan yoluyla diğer kişilere bulaştırabilirler. Hepatit B virüsü karaciğer hücre iltihabı ve hasarına yol açarak hepatit B hastalığına neden olur.

HBsAg pozitif ise kişi hepatit B virüsü ile enfekte olduğunu gösterir. Bu enfeksiyon akut veya kronik olabilir ve enfekte kişiler virüsü kanları yoluyla başkalarına geçirebilirler.

Hbsag yüksekliği, HBsAg test sonucunun pozitif çıkması demektir ve kişinin hepatit B hastalığına enfekte olduğunu gösterir. Bu enfeksiyon akut veya kronik olabilir ve bulaştırıcı olabilir. Normalde HBsAg testinin negatif olması, yani değerinin 1'in altında olması hastalığın olmadığını gösterir. Değerin 1'in üstünde çıkması pozitif olduğunu gösterir. Bu değer yüksekse, kişiye bağışıklık kazanmış olabilir.

Anti HBs, hepatit B antijenini etkisiz hâle getirmek için koruyucu protein salgılayan bir bileşendir. Vücudun bu antikoru üretmesi, kişinin hepatit B hastalığına karşı bağışıklık kazandığını gösterir. Anti HBs, insan vücudu tarafından doğal olarak üretilir.

Anti HBs oranının yüksek olması, vücudun hepatit B hastalığına karşı güçlü bir bağışıklık gösterdiğini ve hastalığa karşı korunduğunu gösterir. Anti HBs oranı ne kadar yüksek olursa, kişinin bu hastalığa karşı bağışıklığı da o kadar güçlü olur.

Hepatit B virüsü anneden bebeğe doğum sırasında veya emzirme yoluyla bulaşabilir. Bu virüs anne karnındaki bebekte herhangi bir probleme neden olmaz ancak kişiye bulaştıktan sonra 2-6 ay arasında bir kuluçka dönemi yaşanabilir. Anti HBs proteini ise vücutta doğal olarak üretilen ve Hepatit B hastalığından korunmada önemli bir rol oynayan bir proteinidir.
 
Geri
Üst