Hazirliktan Turkce bolume gecis nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hazırlıktan Türkçe bölüme geçiş nasıl yapılır?​

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin, Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirilme başvuruları başladı, adalar 12 Ekim’e kadar ÖSYM’nin internet sitesinden başvuru yapabilir.

Hazırlık sınıfında kalınca burs kesilir mi?​

Bu değişikliğe göre KYK bursunun devamı için “Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları” şartı getirildi. Bu bilgiler ışığında üniversitenizin hazırlık sınıfında kalmanız durumunda KYK bursunuz kesilir.
Hazırlıkta kalmak yatay geçişe engel mi?
İngilizce hazırlık sınıfında okurken, taban puanı tutturmak kaydı ile Türkçe bir programa geçmek mümkün. İngilizce (ya da diğer yabancı dil) hazırlık sınıfında kalanlar da taban puanı tutturmak kaydı yatay geçiş yapabiliyorlar.
1 sınıfta kalan öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?
Soru 1 – Hangi sınıflarda öğrenim gören öğrenciler yatay geçiş yapabilmektedirler? Cevap 1 – Ön lisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

Türkçe bölümden ingilizce bölüme yatay geçiş yapılabilir mi?​

Bu yüzden ortalama ile yatay geçiş (kurumlar arası yatay geçiş) için üniversitenin şartları detaylıca incelemeniz gerekmektedir. ➖Türkçe eğitim veren bölümden %30 veya %100 İngilizce eğitim veren bölüme ortalama ile geçiş yapılamaz!

Yatay geçiş işlemleri nasıl yapılır?​

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.
Hazırlıkta bölüm değiştirilir mi?
Hazırlık sınıfından son sınıfa kadar istediğin zaman başvuru yapabilirsin. Kaydını dondurmuş olsan bile bu hakkını kullanabilirsin. YÖK’ün almış olduğu karar ile bahar döneminde bile, programlar arası yatay geçiş hakkına sahipsin.
Hazırlık okuyanlara burs veriliyor mu?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

2021 Kyk bursu hangi durumlarda kesilir?​

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Öğretim kurumunun kapatılması, Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alma, Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Geri