AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hazirliksiz konusma cesitleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hazırlıksız konuşma çeşitleri nelerdir?​

Bir günün çeşitli zaman dilimlerinde gereksinimlerin karşılanması, isteklerin, duygu ve düşüncelerin belirlenmesi konuşmayı zorunlu kılar. Bu tür konuşmalar önceden bir hazırlık gerektirmeyen konuşmalardır. Bu türdeki konuşmalara günlük konuşmalar veya gelişigüzel konuşmalar denir.
Hazırlıklı konuşmada nelere dikkat edilmeli?
Hazırlıklı Konuşma
- Hazırlık. • Konuyu, amacı ve hedef kitleyi belirleme. • Konuşma konusuyla ilgili gözlem, inceleme veya araştırma yapma.
- Planlama. • Konuşmanın temel bölümlerini belirleme. • Her bölümde vurgulanacak hususları belirleme.
- Sunum. • Mekânı, hedef kitleyi, konuyu ve amacı dikkate alarak konuşma. •
Hazırlıklı konuşmalar nelerdir?
Bir konuda bilgi vermek, kamuoyu oluşturmak, deneyimleri paylaşmak… gibi sebeplerle amacı, konusu, yeri, zamanı önceden belirlenen ve dinleyiciler huzurunda yapılan sunuş konuşmaları hazırlıklı konuşmalardır. Bu konuşmalar siyasi, hukuki, ilmî, dinî, ticari vb. gibi konularda olabilir.

Hazırlıklı konuşma çeşitleri nelerdir?​

Moderatörler, konuşmayı yönlendirir ve herkesin söz almasını sağlar.
Hazırlıksız konuşmaların özellikleri nelerdir?
Herhangi bir hazırlık gerektirmeden yapılan karşılıklı konuşmalarda da içtenlik, inandırıcılık, tatlı dillilik, doğruluk, dürüstlük, açıklık ve saygı ön plandadır. Herhangi bir yerde birbirleriyle karşılaşan uygar insanlar, sözle veya davranışla birbirlerini selamlayarak iyi dilekte bulunurlar.
Aşağıdakilerden hangisi hazırlıklı konuşma sırasında yapılmaması gereken harekettir?
Bu yüzden konuşmacı, dinleyiciler karşısında rahat olmalı, (kravat düzeltmek, tespih çekmek, elini cebine sokmak, düğmelerle veya mikrofonla oynamak gibi) dikkat dağıtan hareketlerden sakınmalıdır.
teşfrilerini arz ediyorum.” ; üst, konuşmacılar ve onur konukları davet edilirken”….davet ediyorum” demek uygundur. Konuşmacıların takdimi sırasında önce konuşmacının kurumu ve/veya unvanı, varsa akademik tiri ya da rütbesi, sonra “sayın” sözcüğü eklenerek adı ve soyadı söylenir.
 
Geri
Üst