Hazırlığı geçemeyen öğrenciler ne yapmalı?
Lisans programını kazanan ancak hazırlık sınığında başarısız olan öğrencilerin puanları yeterliyse eşdeğer Türkçe eğitim verilen programlara yerleştirilmeleri mümkündür. Ancak eş değer bir program bulunmuyorsa kazandıkları programa benzer içerikteki Türkçe lisans ya da ön lisans programlarına yerleştirilebilirler.Üniversitede hazırlıkta kalınca ne olur?
Lisans programının hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, istedikleri ve puanları yeterli olduğu takdirde eşdeğer Türkçe öğretim yapılan, eşdeğer program yoksa, başarısız oldukları programa yakın Türkçe öğretim yapılan lisans veya ön lisans programlarına yerleştirilebilirler.Hazırlıkta devamsızlıktan kalınca ne olur?
İsteğe bağlı hazırlık programında devamsızlıktan kalırsanız derslere devam edemez, sınavlara giremez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Zorunlu hazırlık programında ise takip eden sene eğitimi tekrar edersiniz.
Hazırlık sınıfı öğrencileri yatay geçiş yapabilir mi?
– Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Yatay geçiş içinmevcut üniversitende en az bir dönem okumuş olmak şartı vardır. Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür.Hazırlıkta kalmak yatay geçişe engel mi?
İngilizce hazırlık sınıfında okurken, taban puanı tutturmak kaydı ile Türkçe bir programa geçmek mümkün. İngilizce (ya da diğer yabancı dil) hazırlık sınıfında kalanlar da taban puanı tutturmak kaydı yatay geçiş yapabiliyorlar.Hazırlık okuyanlara burs veriliyor mu?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Hazırlıkta devamsızlık hakkı kaç gün?
İngilizce Hazırlık sınıfında, Modüler sistemde, her bir modülde toplam 30 ders saati devamsızlık limitini aşan öğrenciler Modül Sonu Sınavına girme hakkını kaybederler ve ilgili düzeyin derslerini tekrar almak zorunda kalırlar.Hazırlıkta devamsızlıktan kalınca burs kesilir mi?
Evet kesilir, isteğe bağlı hazırlık okuyup da KYK bursu kesilen birçok öğrenci bulunmaktadır. Hazırlık sınıfından kaldıktan sonra yaz okulunda veya yapılan farklı bir hazırlık atlama sınavıyla hazırlığı geçerseniz ve bu durum ekim ayına kadar YÖKSİS kayıtlarında görünürse bursunuz devam eder.Hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?
Hazırlık sınıfında ortalama (GNO) ile yatay geçiş yapılamamaktadır. 10- Başarısız derslerimin olması yatay geçişime engel olur mu? Hayır. Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.
Hazırlıkta kalırsak yatay geçiş olur mu?
Hazırlıkta kalınca KYK Yurdu kesilir mi?
Kredi ve Yurtlar Kurumu, hazırlık sınıfını isteğe bağlı veya zorunlu olarak ayırmamaktadır. KYK için tek kriter başarıdır. Eğer hazırlıkta kaldıysanız hazırlık sınıfının zorunlu veya isteğe bağlı olduğuna bakılmıyor.Hazırlıktan Türkçe bölüme geçiş nasıl yapılır?
Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin, Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirilme başvuruları başladı, adalar 12 Ekim’e kadar ÖSYM’nin internet sitesinden başvuru yapabilir.