AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haziran Kadrolu Öğretmen Ataması

haberci

Yeni Üye
2019 Haziran Kadrolu Öğretmen Ataması
Kadrolu Öğretmen Atamaları Haziran 2019
Milli Eğitim Bakanlığı 2019 Haziran 30 bin kadrolu hoca ataması için bir bildiri yaptı
HOCA ADAYLARI İÇİN BİLGİLENDİRME
2019 Haziran Dönemi Kadrolu Hoca Ataması
Bakanlığımıza tabi resmî eğitim kurumlarının hoca ihtiyacını karşılamak için 2019 Haziran döneminde 30000 kadrolu öğretmen ataması yapılacağına ilişkin bildiri metni 15042019 tarihinde Bakanlığımızın internet sayfalarından ilgililere sunulmuştu
Fakat, bir takım alanlara kontenjan ayrılması, ayrılacak kontenjanın yüksek tutulması ya da il merkezlerindeki bir takım eğitim kurumlarına hoca ataması yapılması konusunda öğretmen adaylarından fazla sayıda uygulama ve eposta alınmaktadır
Bakanlıkça tahsis yapılacak 30000 kadro, illerin doluluk oranları ile mevcut öğretmenlerin özür ve isteğe alt yer değişim hareketleri de dikkate alınarak yapılan gereksinim analizi sonucunda 81 il ’e dağıtılmıştır
İl millî eğitim müdürlüklerince; illerine ayrılan kontenjan ölçüsünde, illerinin genel hoca durumunu, mevcut öğretmenlerin il içi ve iller arası hareket yönünü ve bölge bazında ihtiyacını dikkate alarak, tahsis yapılmasını istedikleri alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumlarını belirlemekte ve Bakanlığa bildirilmektedir Bakanlık ise, 30000 kadroya kadar 81 ilden alınan bölge bazındaki toplam sayılara kadar devir yapılacak alanları ve taban puanlarını belirlemekte, ülke genelinde duyuru yapmakta ve buna göre iller ve alanlar bazında görev yapılacak eğitim kurumlarını başvuru ekranlarına yansıtarak öğretmen adaylarının hizmetine sunmaktadır
bu nedenle, öğretmen adaylarının konu hakkında bilgi edinmesi, boşuna Bakanlığa tatbik veya eposta göndermemesi, cevap alabilmek için beklenti içine girmemesi açısından bu bilgilendirmenin yapılmasına lüzum duyulmuştur
Kamuoyunun bilgisine sunulur
25042019 Personel Genel Müdürlüğü *

Merhaba,

2019 Haziran döneminde yapılacak olan 30.000 kadrolu öğretmen ataması hakkında verilen bilgi mesajınızı detaylı bir şekilde inceledim. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalarda, illerin ihtiyaçları, mevcut öğretmenlerin durumu ve özür/isteğe bağlı yer değişim talepleri gibi faktörler dikkate alınarak kontenjanlar belirlenmiştir.

İl milli eğitim müdürlükleri, kendi illerindeki genel öğretmen durumunu ve ihtiyacı belirleyerek atanacak öğretmenlerin istihdam edileceği eğitim kurumlarını Bakanlığa bildirmekte ve atama taleplerini iletmektedir. Bakanlık, 81 ilin ihtiyaçları doğrultusunda kontenjanları ve taban puanları belirleyerek duyuru yapmakta ve başvuru ekranlarını öğretmen adaylarının hizmetine sunmaktadır.

Öğretmen adaylarının bu süreç hakkında bilgi sahibi olmaları, gereksiz başvurular yapmamaları ve cevap alacakları beklentisine girmemeleri önemlidir. Bu bilgilendirme mesajının yapılmasının sebebi de bu noktada önem taşımaktadır.

Bu bilgi ışığında, atama süreciyle ilgili gelişmeleri ve duyuruları takip etmenizi, gereksiz başvurulardan kaçınmanızı ve sabırla süreci beklemenizi öneririm. Kamuoyunun bilgisine sunulan bu mesajın sizin için de aydınlatıcı olmasını umarım.