Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
Yarım kilo pırasa
2-3 adet havuç
1 çay k karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu

Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasaları küçük küçük doğrayalım ve güzelce yıkayıp süzdürelim.
Daha sonra havuçları rendeleyelim.
Uygun bir tavada sıvı yağ ile pırasaları kavuralım.
Pırasalar salmaya başladığında havuçları ekleyip devam karıştıralım.
Pişmeye yakın olmuş pırasaya tuzu ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatıp kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
Sosu için tereyağını eritip bir kaba alınır üzerine sıvı yağ ve sirke eklenip karıştırılır.
Yufkayı ortadan bölüp sosdan her yerine gelicek şeklinde üzerine fırça yardımıyla sürün.
Yufkanın geniş olan kısmına pırasalı harcımızdan koyup düzeltip saralım.
Yağlı kağıt serili tepsiye ortasından başlayarak saralım.
Diğer yufkaları da aynı şekilde sarin ve tepsiye alın.
Sonra yumurtanın sarışını fırça ile üzerine sürelim.
En sonunda çörek otu veya susam ile serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı pişene kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra üstünü bezle örtüp 10-15 dk dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun .
Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst