AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hazır Yufkadan Çok Pratik Az Malzemeli Bereketli Sigara Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hazır Yufkadan Çok Pratik Az Materyalli Bereketli Sigara Böreği Tanımı İçin Materyaller
5 yufka vardı meskende ben o yüzden 5 yufka kullandım siz istediğiniz kadar yufkadan yapabilirsiniz
1 adet kapya biber
Bir ölçü kaşar peynir rendesi bir ölçü lor peynir bir ölçü beyaz peynir meskende olan peynirlerden azar azar diyebilirim tüm peynir çeşitlerinden az ölçüde harcın içine koyabilirsiniz
1 çay kaşığı ucuyla nane
1 çay kaşığı kadar kekik
Çok az bir çimdik tuz
Bir çimdik pulbiber

Hazır Yufkadan Çok Pratik Az Materyalli Bereketli Sigara Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yufka yahut yufkalar üst üste konulur.
Yukardan aşağıya, soldan sağa olacak biçimde sekiz kez kesilin, olağan sigara böreğinden birtık daha küçük olacak yufkanın dilimi.
Yufkalar kesildikten sonra iç harcı hazırlayıp güzelce karıştırıp bir tatlı kaşığıyla çok az ölçüde koyup kaşıkla sürüyoruz.
Yufkalar kesildikten sonra içerde güzelce karıştırıp bir tatlı kaşığıyla çok az ölçüde koyup kaşıkla sürüyoruz.Dikkat ederseniz sürüyoruz dedim, çok az ölçüde koyacağız zira bu böreği fırında değil yağda kızartacağız kenarlarından patlasın istemeyiz.
Yufkaların hepsi bitene kadar ya da iç harcımız bitene kadar bu süreç bu formda devam eder bir ölçü suyu da yanınızda bulundurursanız börekleri sardıkça ucunu suya batırıp kapatırsanız şayet yufka açılmaz tekrar.
Yufkaların hepsi bitene kadar ya da iç harcımız bitene kadar bu süreç bu biçimde devam eder bir ölçü suyu da yanınızda bulundurursanız börekleri sardıkça ucunu suya batırıp kapatırsanız şayet yufka açılmaz tekrar.
Kızartma tenceremizi ya da tavamızı artık ne kullanıyorsanız ocağa alıyoruz kızartma yağını ekliyoruz börekleri çevire çevire kızartmaya başlıyoruz.
Kızartma tenceremizi ya da tavamızı artık ne kullanıyorsanız ocağa alıyoruz kızartma yağını ekliyoruz börekleri çevire çevire kızartmaya başlıyoruz.
Artık öncelikle şunu da belirteyim ben buzluğa koymak için bu börekleri sardım çok fazla çıkıyor. Haydi şunları da pişireyim diyerek tıpkı vakitte sizlere de gösterebilmek ismine pişirdim. Bu halde bir saklama kabına koyarak derin dondurucunuzda koruma edebilirsiniz acil bir durumda ya da ani gelen bir konuk de kızartıp ikram edebilirsiniz tadı hakikaten çok mükemmel oldu.
 
Geri
Üst