SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Hazır Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler
7 adet günlük yufka
Sos için
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
İç için.
500 gr kıyma
1 demet maydanoz
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Yağ
Üzeri için
Çörekotu
1 su bardağı yoğurt
Hazır Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim ve bir adet yufkayı serelim yandan sarkan kısımları içe gerçek katlayalım.
Daha sonra yaptığımız sosla yufkayı ıslatalım.
Kavurduğumuz içi her katına azar azar dökelim.
Aynı süreci tüm yufkalara uygulayalım.
En son böreğin üzerine yoğurdu sürelim ve çörekotu serpiştirelim.
180 derece fırında 20 dk pişirelim ve hazır. Afiyet olsun
Hazır Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 adet günlük yufka
Sos için
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
İç için.
500 gr kıyma
1 demet maydanoz
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Yağ
Üzeri için
Çörekotu
1 su bardağı yoğurt
Hazır Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim ve bir adet yufkayı serelim yandan sarkan kısımları içe gerçek katlayalım.
Daha sonra yaptığımız sosla yufkayı ıslatalım.
Kavurduğumuz içi her katına azar azar dökelim.
Aynı süreci tüm yufkalara uygulayalım.
En son böreğin üzerine yoğurdu sürelim ve çörekotu serpiştirelim.
180 derece fırında 20 dk pişirelim ve hazır. Afiyet olsun
Hazır Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı