Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hazır Yufkadan Bal Kabaklı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hazır Yufkadan Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet hazır yufka
1 kilo bal kabağı
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay k karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Üzeri için
Çörek otu

Hazır Yufkadan Bal Kabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bal kabakları rendeliyelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir tavada sıvı yağ ile kavuralım. A
rdından rendelenmiş kabakları ekleyip 10-15 dk kadar biraz çiğ kalıcak şekilde soteliyelim.
Üzerine tuzu ekleyip karıştıralım.
Ocağın altı kapatıp kenara soğumaya bırakalım.
Sosu için bir kabin iç̧erişine sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştıralım.
Uygun bir tepsiye veya borcama yağlı kağıt serelim bir adet yufkayı parçalayak tepsiye serilir.
Sosdan yufkanın her yerine gelicek şeklinde sürelim. Tekrarda 1 yufka daha parçalayarak üzerine dizelim ve yine sosdan üzerine gezdirelim.
Sonra sotelenmiş kabak harcın dan üzerine her yerine koyalım.
Tekrar bu işlemi uygulayalım. İki kat daha yufka serdikden sonra tekrardan iç harçtan üzerine koyalım.
Sonuncu yufkayı da sererek üzerine kalan sosu gezdirelim ve üzerine çörek otu veya susam ile serpiştirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.
İlk 20 üzerine yağlı kağıt ile kapatın son 10 dk yağlı kağıtı üzerinden alın. Deneyeceklere afiyet olsun .
Hazır Yufkadan Bal Kabaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst