Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hazır Yufkadan Antep Fıstıklı Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hazır Yufkadan Antep Fıstıklı Baklava Tanımı İçin Malzemeler
1 adet baklavalık yufka
6 yemek kaşığı tereyağ
250 gr antep fıstığı içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon

Hazır Yufkadan Antep Fıstıklı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tencereye 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı suyu alıp orta ateşte kaynatıyoruz.
Tereyağını farklı bir tavada ocakta eritiyoruz.
Tereyağ eridikten sonra ocaktan alıyoruz.
Fırını ısınması için 180derece açıyoruz.
Sonra şerbet kaynarken,baklava tepsimizi yağlayıp 2 tane yufka serip tekrar yağlayarak, 2tane yufka daha seriyoruz o denli öyle yaparak yufkaların yarısını bitiriyoruz.
Sonra antep fıstığı tozunu döküp üstüne tekrardan tıpkı formda 2kat 2kat olcak biçimde yağlayarak baklavaları diziyoruz.
En son üst kısmı da yağladıktan sonra baklava dilimi yahut kare istediğimiz formda kesiyoruz.
İlk 20dk fırında üstünü 10 dk da ocakta altını denetimli bi biçimde pişirdikten sonra şerbetimizin üstüne limon sıkıyoruz.
Şerbeti sıcak bir halde sıcak baklavanın üstüne döküyoruz.
1-2 saat dinlendiriyoruz servis ediyoruz.
Hazır Yufkadan Antep Fıstıklı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst