- Konu Yazar
Hazır Tadında Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
4- 5 su bardağı un
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 tane krem şanti
1 adet pastorize süt kreması
Arası için;
Muz
Damla çikolata
Üzeri için;
Süsleme şekeri
Hazır çikolata sosu
Hazır Tadında Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel kekimizi hazırlayalım, yumurta, şekeri uygun bir kaba alalım çırpmaya başlayalım.
Yavaş yavaş un hariç başka materyalleri ekleyelim ,un ölçüsü değişkenlik gösterebilir lütfen denetimli bir biçimde ekleme yapalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekene kadar pişirelim benim fırını geç pişirdiği için biraz pişirme müddeti uzadı siz daima kapağını açmadan denetim edebilirsiniz.
Kreması için tencereye süt ,şeker, nişasta, yumurta, un alalım ve yumurta kokmaması için kısık ateşte pişirelim .
Krema kıvam aldıktan sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra krem şanti ve kremayı ekleyelim ve mikserle 2 -3 dk çırpalım.
Şimdi pastayı yapmaya başlayabiliriz pişen kekin ortasını bıçak yardımıyla denetimli bir biçimde keselim.
İlk evvel kekin alt tabanına hazırladığımız kremanın bir kısmını sürelim .
Sonra yuvarlak yuvarlak dilimlediğimiz muzları koyalım ve üzerine krema sürelim .
İsteğe bağlı damla çikolata serpelim.
Sonra ortadan ikiye kestiğimiz kekin üst kısmını koyalım ve kalan kremayı da pastanın üzerine sürelim .
Ben hazır çikolata sosu kullandım üzeri için siz isteğe bağlı süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Hazır Tadında Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
4- 5 su bardağı un
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 tane krem şanti
1 adet pastorize süt kreması
Arası için;
Muz
Damla çikolata
Üzeri için;
Süsleme şekeri
Hazır çikolata sosu
Hazır Tadında Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel kekimizi hazırlayalım, yumurta, şekeri uygun bir kaba alalım çırpmaya başlayalım.
Yavaş yavaş un hariç başka materyalleri ekleyelim ,un ölçüsü değişkenlik gösterebilir lütfen denetimli bir biçimde ekleme yapalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekene kadar pişirelim benim fırını geç pişirdiği için biraz pişirme müddeti uzadı siz daima kapağını açmadan denetim edebilirsiniz.
Kreması için tencereye süt ,şeker, nişasta, yumurta, un alalım ve yumurta kokmaması için kısık ateşte pişirelim .
Krema kıvam aldıktan sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra krem şanti ve kremayı ekleyelim ve mikserle 2 -3 dk çırpalım.
Şimdi pastayı yapmaya başlayabiliriz pişen kekin ortasını bıçak yardımıyla denetimli bir biçimde keselim.
İlk evvel kekin alt tabanına hazırladığımız kremanın bir kısmını sürelim .
Sonra yuvarlak yuvarlak dilimlediğimiz muzları koyalım ve üzerine krema sürelim .
İsteğe bağlı damla çikolata serpelim.
Sonra ortadan ikiye kestiğimiz kekin üst kısmını koyalım ve kalan kremayı da pastanın üzerine sürelim .
Ben hazır çikolata sosu kullandım üzeri için siz isteğe bağlı süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Hazır Tadında Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı