Hazır Tadında İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şekeri
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Hazır Tadında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
Merhabalar uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp orta ateşte eritelim.
İrmik ve unu da ekleyip hafif kızarıncaya denk kavuralım.
Kavrulan harcın içerisine toz şekeri ekleyelim.
Başka bir kabın içinde su süt ve pekmezi karıştırıp helvanın içerisine döküp biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kaynamasını bekleyelim.
Katılaşan helvayı ocaktan alıp soğumaya bırakalım istediğiniz formda servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Hazır Tadında İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şekeri
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Hazır Tadında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
Merhabalar uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp orta ateşte eritelim.
İrmik ve unu da ekleyip hafif kızarıncaya denk kavuralım.
Kavrulan harcın içerisine toz şekeri ekleyelim.
Başka bir kabın içinde su süt ve pekmezi karıştırıp helvanın içerisine döküp biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kaynamasını bekleyelim.
Katılaşan helvayı ocaktan alıp soğumaya bırakalım istediğiniz formda servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Hazır Tadında İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı