- Konu Yazar
- #1
Hazır Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket hazır mantı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biberi
2-3 adet sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Bulyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2-3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Üzerine;
Yoğurt
Hazır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı koyup kızdıralım içine bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası ekleyelim.
Salça güzelce dağıldıktan sonra bulyonu pul biberini naneyi ve tuzu ekleyelim.
İyice kavurduktan sonra suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya mantıyı ekleyelim.
Yaklaşık 15-20 dk kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tabağa alalım.
Ayrı bir yerde yoğurt sarımsak ve mayonezi karıştıralım.
Tabağa döküp, üzerine yoğurt döküp, afiyetle servis edebilirsiniz.
Hazır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket hazır mantı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biberi
2-3 adet sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Bulyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2-3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Üzerine;
Yoğurt
Hazır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı koyup kızdıralım içine bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası ekleyelim.
Salça güzelce dağıldıktan sonra bulyonu pul biberini naneyi ve tuzu ekleyelim.
İyice kavurduktan sonra suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya mantıyı ekleyelim.
Yaklaşık 15-20 dk kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tabağa alalım.
Ayrı bir yerde yoğurt sarımsak ve mayonezi karıştıralım.
Tabağa döküp, üzerine yoğurt döküp, afiyetle servis edebilirsiniz.
Hazır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı