Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hazır Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hazır Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket 500 gr mantı
1 çay kaşığı tuz
1-5 litre su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karabiber
Et
500gr az yağlı et
1-5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz silme
Sos için;
1 çay bardağı zeytinyağ yahut sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane

Hazır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi kuşbaşı dan biraz ufak doğrayıp küçük bir tencerede su ve tuz ek ederek pişirelim.
Suyu çekilince yağı ekleyip, bir ölçü kavurup bir kenara alalım.
Uygun bir tencereye 1-5 litre suyu alarak kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayan suyun içine hazır mantı ve tuz ek ederek haşlamaya bırakalım.
Yumuşayan mantıları ocaktan alarak üzerine nohut, et, yoğurt, doğranmış sarımsak ve karabiber ek ederek karıştıralım.
Bu ortada haşlanan mantının suyu fazla geldiyse bir ölçü suyunu dökebiliriz yada çok azaldıysa sıcak su ek edilebilir.
Sosu için; yağ ve kuru naneyi tavada bir ölçü kızdırıp üzerine gezdirelim deneyenlere. Afiyet olsun
Hazır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst