Hazır Lavaştan Kayseri Yağlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hazır Lavaştan Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
8 adet hazır lavaş
İç harcı için;
350 gram kıyma
6-7 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı su
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine serpmek için;
Maydanoz

Hazır Lavaştan Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bütün sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım. Önce kıymamızı tavada tane tane olana kadar kavuralım. Ardından soğanı ve biberleri katıp, öldürelim.
Yağı şimdi ekleyip, domateslerimizi baharatlarını koyup öldükten sonra salçamızı ekleyelim. 15 – 20 dakika kadar pişirelim, içimiz hazır.
Şimdi lavaşlarımızı alıp, tek tek bu sosumuzun içine altını bir defa üstünü bir defa iyice içine bastırıp, geniş bir tabağa koyalım.
Üzerine bir kat kıyma ve diğer lavaşlarımızı aynı şekilde yapmak üzere lavaş kıyma- lavaş kıyma olarak üst üste düzelim.
En son sıramız kıyma gelecek şekilde bitirelim üzerine doğranmış maydanozları serpip sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun
Hazır Lavaştan Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst