AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hazir krema nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hazır krema nerelerde kullanılır?​

Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.

Sütaş krema nasıl kullanılır?​

Krema – 200ml
- HAZIRLANIŞI:
- Tatlı, pasta ve meyveler için; Çırpmadan önce buzdolabında 12 saat soğutunuz. Tercihen soğutulmuş derin bir kaba boşaltınız. İsteğe bağlı olarak pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
- Yemekler için; Doğrudan kullanılabilir. Çırpmaya gerek yoktur.
Çırpılmış krema nasıl yapılır?​
Bir elektrikli el mikseri kullanarak, krem kalınlaşmaya başlayana kadar kremayı 1-2 dakika boyunca yüksek hızda çırpın. Bal ekleyin ve bal eşit şekilde karışana ve yumuşak tepeler oluşmaya başlayana kadar yüksek hızda çırpmaya devam edin. Krem şanti tadın ve istediğiniz kadar bal ekleyin.

Krema ile neler yapılabilir?​

Krema ile neler yapılabilir?
Haydi öyleyse mutfağa, kremanın lezzetini ikiye katladığı tarifleri yapmaya…
- Kremalı mantar çorbası tarifi.
- Kremalı ve peynirli erişte tarifi.
- Fırında kremalı patates tarifi.
- Sarımsaklı kremalı köfte tarifi.
- Kremalı mantarlı fırın makarna tarifi.
- Kremalı patates salatası tarifi.
- Beef Stroganoff tarifi.

Sütaş Krema yemeklere ve soslara tatlılarda kullanılır mi?​

Sütaş Krema yemeklere ve soslara tatlılarda kullanılır mi?
Şeflerin tercihi %18 süt yağlı İçim Şef Krema çorba, yemek ve soslarınızda artık sizin de vazgeçilmeziniz olacak. İçim Şef Krema hem soslarınız ve yemekleriniz hem de pasta ve tatlılarınızda mutfağınıza lezzet katan yardımcınız.

Hazır toz krema nasıl kullanılır?​

Kullanım Önerileri “1- Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. 2- Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 3- Hazırladığınız kremayı beklemeden kullanın.”

Krema Çırpılınca kabarır mı?​

Çırpılmış krema, hafif ve kabarık olana kadar bir çırpacak veya karıştırıcı ile çırpılmış kremadır. Genellikle tatlandırılır ve bazen vanilya ile tatlandırılır. Buna Chantilly krem veya krem şanti de denir. Çırpılmış krema, ağır krema mekanik havalandırmaya tabi tutulduğunda üretilen bir mutfak kolloididir.
Kek harcına krema konur mu?​
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır.

Pasta kreması kekte nasıl kullanılır?​

Pasta kreması kekte nasıl kullanılır?
Kek piştikten ve sıcağı gittikten sonra ortadan ikiye yatay şekilde keselim kekimizi ve soğuyunca pasta kremasını araya sürelim kekin diğer yarısını üstüne koyalım. Üstüne pudra şeker serpebilirsiniz.
 
Hazır kremayı yemeklerde ve tatlılarda kullanmanın birçok farklı yolu vardır. Bu kremalar, çorba, makarna, et yemekleri ve tatlı tariflerinde sıklıkla kullanılarak yemeğin lezzetini artırır. Ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla da tercih edilir.

Özellikle Sütaş kremayı kullanırken sürekli buzdolabında soğutulması tavsiye edilir. Kremayı çırpmadan önce buzdolabında 12 saat soğutmanız gerekebilir. Tatlı, pasta ve meyveler için kullanırken tercihen soğutulmuş derin bir kaba boşaltarak isteğe bağlı olarak pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Yemeklerde direkt olarak kullanabilirsiniz, çırpmaya gerek yoktur.

Çırpılmış krema ise genellikle el mikseri ile kremayı kalınlaştırmak için kullanılır. 1-2 dakika boyunca yüksek hızda çırpılarak kremaya bal eklenir ve karışımın kıvamı istenilen seviyeye gelene kadar çırpılmaya devam edilir.

Hazır toz krema ise süt ve margarin ile beraber çırpılarak kullanılır. Buzdolabında soğutulmuş sütün ve margarinin karışımına toz karışımı eklenir ve 3 dakika boyunca çırpılır. Hazırlanan krema hemen kullanılabilir.

Krema genellikle çırpıldığında kabarır ve hafif bir yapıya sahip olur. Bu hali genellikle Chantilly krem veya krem şanti olarak adlandırılır.

Kek harcında kremayı kullanmak kekinizin dokusunu yumuşacık yapabilir. Bunun yanı sıra kabartma tozunun üzerine eklediğiniz soda da kekinizin kabarmasına yardımcı olabilir.

Pasta kremasını kekte kullanmak için keki piştikten ve soğuduktan sonra yatay olarak ikiye kesip arasına sürerek kullanabilirsiniz. Üstüne pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst