AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hazir demi glace sos nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hazır demi glace sos nasıl kullanılır?​

Pişirme/kullanım önerisi: Ambalajın içindekileri (1000 g) 13,3 litre soğuk suya ilave ediniz. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınız. Kaynamaya başladıktan itibaren 5 dakika kısık ateşte pişiriniz. 1 kg kutudan 13.3 L sos elde edilir.

Glace hangi malzeme ile yapılır?​

Fransız mutfağının klasik soslarından biri olan demi glace, renginden dolayı kahverengi sos ismiyle de bilinir. Normal sığır veya tavuk etinin aksine dana kemiklerinin pişirilmesiyle elde edilir. Güveçlere, çorbalara ve diğer soslarda da kullanılabilen bu sos, yemeğin lezzetini katlar.
Demi glace sos nasıl hazırlanır?
Dömi Glas Sos Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuç ve soğanları ince ince doğrayın.
- Kemiği, havuç, soğan ve karabiberi fırın tepsisine koyun.
- Üzerine bir kahve fincanı unu ilave ederek 10 dakika daha kızartın.
- Fırından çıkarttığınız tepsiyi ocağa alın.
- 2 dakika sonra üzerine 2 litre su ekleyerek kaynatın.
Dömi Glas sos Nasıl Kullanılır?
Demi glace sos ile tatlandırmak istediğiniz et yemeğini pişirdiğiniz tavaya sosunuzu alın, böylelikle pişen etin kalıntıları sosa geçecektir. Demi glace sosun rengi kahverengi olmalı. Kıvamı akıcı ve yoğundur. Yani koyu kıvamlı, parlak görünümlü bir sostur.

Demi glace Tozu Nasıl Kullanılır?​

En kaliteli malzemeler kullanılarak, geleneksel metodlarla üretilmiş bu sosu, et soslarının hazırlanmasında, lezzetini artırmak istediğiniz sote veya tencere yemeklerinde ve makarna soslarında kullanabilirsiniz. Talimat: 120 gr tozu 1 lt kaynar suya ilave edin.Düşük ısıda karıştırarak 5 dk pişirin.

Demi glace sauce nasıl yapılır?​

Hazırlanışı:
- Orta boy bir sos tenceresine İspanyol sosunu ve et suyunu koyup iyice karıştırın.
- Ardından ocağın altını açın ve et suyu ile İspanyol sosunu yaklaşık 1.5 saat kaynatın.
- Tencereyi ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
- Son olarak ocaktan aldığınız sos tenceresine kırmızı şarabı ilave edin ve iyice karıştırın.
 
Geri
Üst