AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hazine Kontroloru nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hazine Kontrolörü nedir?​

Hazine Kontrolörleri’nin Görev ve Yetkileri Denetim Otoritesinde görev alan Hazine Kontrolörleri ve yetkili Stajyer Hazine Kontrolörleri görevlerini, hiçbir makam veya birimin onayına ihtiyaç duyulmaksızın Kurul tarafından hazırlanan Yıllık Denetim İş Planına ve fonksiyonel bağımsızlığa uygun olarak yerine getirir.
Kamu iç kontrol ne demek?
İç kontrol, kurumun belirlenmiş hedeflerine ulaşmada ve misyonunu gerçekleştirmede; * Faaliyetlerin etkin ve verimli olması * Mali raporların güvenilirliği * Yürürlükteki mevzuata uyum * Varlıkların korunması amaçları için makul bir güvence sağlamak üzere tasarlanmış bir süreçtir.
5018 iç kontrol nedir?
5018 sayılı Kanunun 55 inci maddesinde iç kontrol, “idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini, varlık ve kaynakların korunmasını, muhasebe kayıtlarının doğru ve tam olarak tutulmasını, malî bilgi ve yönetim bilgisinin …

Iç kontrolör ne demek?​

İç kontrol; kurumun, yönetimi ve personeli tarafından hayata geçirilen, belirlenmiş hedeflere ulaşmasında ve misyonunu gerçekleştirmesinde makul bir güvence sağlamak üzere tasarlanmış ve kurumun genelini etkileyen bütünleşmiş bir süreçtir.
Adalet Bakanlığı Kontrolör ne iş yapar?
Madde 4- Kontrolörler denetimlerini Bakanlık adına yaparlar. Kontrolörler, görev yönünden doğrudan Başkanlık kanalıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürüne bağlı olup, sevk ve idarelerinden Bakanlık Makamına karşı Genel Müdür sorumludur.
Kontrolör nasıl olunur?
Kontrolör olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Hukuk ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Firmalar, faaliyet gösterdikleri sahaya bağlı olarak adaylarda farklı lisans programlarından mezuniyet kriteri aramaktadır.
İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve rehberlik yapmak amacıyla yapılan bağımsız, nesnel güvence sağlama ve danışmanlık faaliyetidir.
İç kontrol birimi kime bağlıdır?
İç kontrol sisteminin kurulmasında ve izlenmesinde temel sorumluluk üst yöneticiye aittir. 5018 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde de bu husus vurgulanmış ve üst yöneticilerin mali yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi ve izlenmesinden sorumlu oldukları ifade edilmiştir.
Kontrolör ne kadar maaş alır?
Genel olarak yeni işe başlayan kontrolörlerin maaşları 2.500 ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Bu maaşlar kişilerin pozisyon ve çalışma sürelerine göre değişir. Fakat Kontrolörler genel olarak 4.500 ile 5.000 TL arasında maaş alabilirler.

Kontrolör kimler olabilir?​

Adalet Bakanlığı kontrolör nasıl olunur?
Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapacak olup, duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Geri