AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hazine arazisi satisi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hazine arazisi satışı nasıl yapılır?​

Hazine arazisi üzerinde hak talep edebilmek için o arazinin kullanıcısı ya da yararlanıcısı olmanız gerekmektedir. Arazi için bir satış bedeli biçilmektedir. İhale kararının sonucu ile satışa uygunluk bulunduğu taktirde peşin veya taksitli olacak şekilde on beş gün içinde ödeme yapılır.

Hazine arazilerinin satışı ne zaman?​

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusundaki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, “Söz konusu araziler için başvurusunu yapan 255 bin kişiye satışlar nisan ayında başlayacak” dedi.
Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?​
Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır? Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.

Hazine arazileri kimlere satılacak?​

Hazine arazileri kimlere satılacak?
Yapılan yeni düzenleme ile, belediye ve mücavir alan sınırları içinde kalan yerlerdeki Hazineye ait tarım arazilerinden, vatandaşlarımızca kullanılan arazilerin kiracılarına, kullanıcılarına ve hissedarlarına satılmasına imkan sağlanmıştır.

Hazine arazilerinin satışı ne zaman yapılacak 2022?​

Hazine arazilerinin satışı ne zaman yapılacak 2022?
Yapılan yeni düzenlemeyle; 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı daha önce de vatandaşların mülkiyet sorunlarının çözümüne ilişkin birçok uygulamayı yürürlüğe koymuştu.

Hazine arazisi satın alma hakkı kimler?​

Hazineye ait tarım arazilerini üç yıldan beri tarımsal amaçla kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracıları veya bu arazileri aynı süreyle tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği belirlenen kullanıcıları ya da paydaşları hak sahibi sayılmaktadır.

Tarım arazileri en az kaç dönüme kadar bölünür?​

Belirlenen asgari büyüklüğe erişmiş tarımsal araziler, bölünemez eşya niteliği kazanmış olur. Asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 20 dönüm, dikili tarım arazilerinde 5 dönüm, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 3 dönümden küçük belirlenemez.
Hangi illerde hazine arazileri satılacak 2022?​
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, Karaman, Kars, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Muş, Nevşehir, Şırnak ve Tokat gibi illerde bulunan Hazine’ye ait toplam 472 parça taşınmaz satışa çıkarılıyor.

Hazine arazisi satışı ne zaman 2022?​

Hazine arazisi satışı ne zaman 2022?
2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ecrimisil kaç gün içinde ödenir?​

Ecrimisil kaç gün içinde ödenir?
Ecrimisil Nereye Ödenir → Yukarıda bahsettiğimiz ihbarnamenin tebliği veya aşağıda bahsedeceğimiz itiraz süreçlerinden sonra son tebligatı takip eden 60 gün içerisinde ecrimisilin ödenmesi gerekir. Bu ödeme vergi dairesine yapılır. Bu ödemenin toplamda 60 günü geçmeyecek şekilde kısım kısım yapılması mümkündür.

Ecrimisil zamanaşımı süresi ne zaman başlar?​

25.05.1938 tarihli ve 29/10 sayılı Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararı ile Yargıtay’ın aynı yoldaki yerleşmiş içtihatları uyarınca, ecrimisil davaları beş yıllık zamanaşımına tabi olup bu beş yıllık süre dava tarihinden geriye doğru işlemeye başlar.
 
Hazine arazisi satışı nasıl yapılır?
Hazine arazisi üzerinde hak iddia edebilmek için o arazinin kullanıcısı ya da yararlanıcısı olmanız gerekmektedir. Ardından arazi için belirlenen satış bedeli üzerinden ihale süreci başlar. İhalenin sonucu satışa uygunluk sağlar ve bu durumda ödeme, peşin veya taksitli olarak on beş gün içinde gerçekleştirilir.

Hazine arazilerinin satışı ne zaman yapılacak 2022?
Yapılan yeni düzenleme ile 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Böylece vatandaşlar daha fazla süreye sahip olacaklar. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bu konuda çeşitli uygulamaları bulunmaktadır.

Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?
Hazine arazisi satın almak isteyen kişilerin, taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede malmüdürlüğüne, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Bu başvurunun ardından tapu işlemleri başlatılır ve gerekli süreçler tamamlanır.

Hazine arazileri kimlere satılacak?
Yapılan düzenleme ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan Hazineye ait tarım arazilerinden, vatandaşlarca kullanılan arazilerin kiracılarına, kullanıcılarına ve hissedarlarına satış imkanı sağlanmıştır. Böylece belirli koşulları sağlayan kişilere Hazine arazileri satışı gerçekleştirilmektedir.

Tarım arazileri en az kaç dönüme kadar bölünür?
Belirlenen asgari tarım arazi büyüklükleri, bölünemez nitelik kazandırır. Mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazileri için asgari büyüklük 20 dönüm, dikili tarım arazileri için 5 dönüm, örtü altı tarım arazileri için ise 3 dönüm olarak belirlenmiştir. Bu büyüklüklerin altında kalan araziler bölünemez eşya olarak kabul edilir.

Hangi illerde hazine arazileri satılacak 2022?
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, Karaman, Kars, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Muş, Nevşehir, Şırnak ve Tokat gibi illerde bulunan toplam 472 parça Hazine'ye ait taşınmazlar 2022 yılında satışa çıkarılacaktır.

Ecrimisil kaç gün içinde ödenir?
İhbarname tebliğinden veya itiraz süreçlerinden sonra son tebligat tarihinden itibaren 60 gün içinde ecrimisilin ödenmesi gerekmektedir. Bu ödeme vergi dairesine yapılır ve 60 günü aşmayacak şekilde kısmi ödemeler yapılabilir.

Ecrimisil zamanaşımı süresi ne zaman başlar?
Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararı ve yerleşik içtihatlar gereği ecrimisil davaları beş yıllık zamanaşımına tabidir. Bu beş yıllık süre dava tarihinden geriye doğru işlemeye başlar ve davayı açma hakkını etkileyen bir süreçtir.
 
Geri
Üst