AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hazal kaya biyografi

haberci

Yeni Üye
Hazal Kaya 1 Ekim 1990'da Gaziantep'te doğan Hazal Kaya ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi'nde okumuştur İstanbul Data Üniversitesi Sahne Ve Misafir Etme Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne yılında girmiştir 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46 bölümde misafir oyuncu olarak yer almıştır 2007 yılında ilk önce Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı Halit Ziya Uşaklıgil'in benzer adlı romanından uyarlanan Aşkı Memnu dizisinde Nihal'i canlandırmıştır
14 Ocak 2019 Show TV'de başladığı Adını Feriha Koydum adlı diziyle ekranlara geri döndü Adını Feriha Koydum dizinin 2 sezon finalinde diziden ayrılan Hazal 20192019 sezonunda Son YazBalkanlar 1912 ile ekrana döndü Fakat dizi iyi reyting almadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı daha sonra AŞK adlı dizide Azra karakterini canlandırdı; Fakat dizi birkaç birim daha sonra final yaptı
Hazal Kaya Resimleri
*

Hazal Kaya, 1 Ekim 1990 tarihinde Gaziantep'te doğmuştur. İlkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi ise İstanbul İtalyan Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimine İstanbul Data Üniversitesi Sahne ve Misafir Etme Sanatları Yönetimi, Performans bölümünde devam etmiştir. Oyunculuğa adım attığı dönemlerde 2006 yılında "Acemi Cadı" dizisinde 46 bölüm boyunca misafir oyuncu olarak rol almıştır. Ardından 2007 yılında, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan "Aşk-ı Memnu" dizisinde Nihal karakterini canlandırmıştır.

Hazal Kaya'nın ekranlara geri dönüşü, 14 Ocak 2019 tarihinde Show TV'de başlayan "Adını Feriha Koydum" dizisiyle olmuştur. Dizinin 2. sezon finalinde yer alarak projeden ayrılmıştır. 2019-2020 sezonunda "Son Yaz - Balkanlar 1912" dizisi ile ekrana geri dönen Hazal Kaya, ancak dizinin yeterli reyting alamaması sebebiyle erken yayından kaldırılmıştır. Daha sonra "AŞK" adlı dizide Azra karakterine hayat vermiştir; ancak bu dizi de birkaç bölüm sonra final yapmıştır.

Hazal Kaya'nın kariyerindeki bu önemli projelerin yanı sıra, birçok sinema ve dizi projesinde yer almış, Türk televizyon ve sinema dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Kendisine başarılı ve parlak bir oyunculuk kariyeri dileriz.

Geri