Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hayvanlarda buyume ve gelismeyi etkileyen faktorler nelerdir 5 madde?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hayvanlarda büyüme ve gelişmeyi etkileyen faktörler nelerdir 5 madde?​

Hayvanlarda büyüme ve gelişmeye etki eden faktörler şunlardır:

Gelişimi etkileyen kalıtsal faktörler nelerdir?​

Çocuk Gelişimini Etkileyen Faktörler: Kalıtım ve Çevre; Her kromozomdaki yaklaşık 20.000 adet genin yapı taşları DNA molekülüdür. Genotip, canlının anne-babasından kalıtımla taşıdığı genetik kodun genelini kapsar. Fenotip ise, bireyde şahsen gözlenen özelliklerdir.
Gelişimi etkileyen en önemli faktör nedir?
1) Kalıtım: Anne ve babadan bireye genetik yollarla geçen yetenek ve özelliklerin tümüne kalıtım denilmektedir. Kalıtım kişinin saç ya da göz rengi, boyu, zihinsel ve fiziksel yetenekleri, duygusal alanları ve fizyolojik yapısı gibi bir çok özelliği belirleyici temel faktördür.

Çocuklarda gelişim bozuklukları nelerdir?​

Yaygın gelişimsel bozukluklar (YGB); erken çocuklukta sosyal beceri, dil gelişimi ve davranış alanında uygun gelişmeme veya kaybın olduğu bir grup psikiyatrik bozukluktur. Genel olarak bu bozukluklar gelişimin birçok alanını etkilerler ve kalıcı işlev bozukluklarına yol açarlar.

Çevre faktörü ne demek?​

çevre faktörü ne demek? Multifaktöriyel kalıtımda, genetik faktörlerle birlikte etki eden, gebelikte uterusdaki koşullardan başlayarak etkili olabilen birçok fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörü içeren çevresel faktörler, ekolojik faktörler.
Hastalıklara neden olan çevresel faktörler nelerdir?
Çevresel nedenlerin birincisi fiziksel nedenlerdir. Sıcaklık, soğuk, ışın, travma, içme ve kullanma suyu, atıklar, konut sağlığı, iklim koşulları, hava ve su kirliliği, giye- ceklerimiz, kamuya açık yerler, sağlığa az ya da çok zarar verebilme olasılığı olan ku- ruluşlar, mezarlıklar başlıca fiziksel çevre öğeleridir.

Kalıtımı etkileyen faktörler nelerdir?​

Gelişime etki eden doğum öncesi faktörler nelerdir?​

Doğum öncesi düşük kilo. Yetersiz bakım. İlaç bağımlılığı, sigara ve alkol….Gebelikte Bebek Gelişimini Etkileyen Faktörler

Geri