AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hayvanin verem oldugu nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hayvanın verem olduğu nasıl anlaşılır?​

Hastalığın ileri döneminde genelde İnip çıkan ateş, iştahsızlık ve zayıflama görülmektedir. Solunum güçlüğü ve düşük derecede pnömoni belirtileri ile birlikte, kronik öksürükle karakterizedir. Etkilenen hayvanlar uysaldır ve hareketsizdir, fakat gözler parlaktır.

Hayvanlarda tüberküloz neden olur?​

Hastalığın yayılmasında ahır ve barınakların hijyenik durumu, tek yönlü beslenme, uygun olmayan bakım şartları, portörlerin zamanında tespit edilip ayrılmaması, dışarıdan sürüye kontrolsüz hayvan katılması, enfekte hayvanların sütleriyle buzağıların beslenmemesi, tüberkülozlu bakıcılar, etkenle bulaşık meralar büyük …
Hayvanlarda tüberküloz testi nasıl yapılır?
Hastalığın teşhisi için, laboratuvara hasta hayvanlardan toplanan idrar, süt, uterus akıntısı ve sperma hastalıktan ölen hayvanlardan alınan lezyonlu doku ve organlar gönderilir. Hastalıktan şüpheli hayvanlardan toplanan örnekler, soğuk zincirle laboratuvara gönderilmelidir.

Veremli hayvan eti yenirse ne olur?​

Tüberkülozlu etlerin tüketilmesi insan sağlığını tehdit eder; ancak kesimhanelerde veteriner kontrolü altında hastalıklı etlerin gıda zincirine katılması mümkün değildir. Tüberküloz hastalığından korunmak için kesimhaneler dışında, veteriner hekim kontrolü olmaksızın kesilen hayvanların etlerini tüketmekten kaçınınız.

Tüberküloz olan hayvanın eti yenir mi?​

Tüberküloz hayvandan hayvana geçer mi?
Verem hastalığının hem insanlarda hem hayvanlarda görünen bir vaka olduğunu belirten İlgü, “Hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir hastalık. Çok eski bir hastalık. Hayvanlarda tedavi yapılması yasak. Hayvanın eti değerlendirebilir bir hastalık olduğu için şartlı kesim yapılabilir veya imha edilir.
“Bazen hastalıklı hayvanların etleri şarta tabii olarak tüketilebilir. Tüberküloz varsa o et mutlaka kavurma yapılmalı, şap hastalığı varsa et çiğ olarak 24 saat asitleşerek olgunlaşması sağlanmalı. Şap hastalığı olduğunu düşünürsek, hayvanın eti 24 saat serin bir yerde, dondurulmadan bekletilmeli.
 
Geri
Üst