AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haydari

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Haydari Tanımı İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı süzme yoğurt (200 gram)
1 dilim beyaz peynir (50 gram)
2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın.
Sarımsakları ezerek püre haline getirin.
Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
Dereotunu ince biçimde doğrayın.
Tüm gereçleri bir karıştırma kabına alın.
Sarımsakları ezerek püre haline getirin.
Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
Tüm materyalleri bir karıştırma kabına alın.
Bir kaşık ya da çırpıcı yardımıyla yeterlice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Püf noktası.
Haydari üretiminde beyaz peynir mezenin kıvam ve tadını arttıracaktır ancak dilerseniz peynirsiz de yapabilirsiniz.
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst