AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haydari

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Haydari Tanımı İçin Malzemeler
500 gram süzme yoğurt (dilerseniz olağan yoğurtta kullanabilirsiniz)
1 dilim süzme peynir
50 gram tereyağı
2 diş sarımsak
bir tutam dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane

Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süzme yoğurt bir kaba alınıp üzerine peynir eklenir ve pürüzsüz kıvam alana kadar çatalla ezilir.
Tereyağı bir cezvede eritilip (fazla yakmadan ) üzerine kuru nane eklenir 1-2taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır soğuduktan sonra yoğurda eklenir.
İnce doğranmış dere otu ve tuz eklenip homojen oluncaya kadar karıştırılır. Servis tabağına alınan mezenin üzerine hafif zeytinyağı gezdirilir. Salatalık dilimleriyle süslenir. Afiyet olsun.
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst