AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hayat sigortasi neden yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hayat sigortası neden yapılır?​

Kaza veya hastalık sonucu sakat kaldığınızda maddi açıdan zorluk yaşamamanızı ve hayat kalitenizin bozulmamasını sağlar. Sigorta türlerinin çoğu, belli bir coğrafya için geçerliyken hayat sigortaları tüm dünyada geçerlidir. Ödediğiniz hayat sigortası primlerinin bir kısmını vergi matrahınızdan düşebilirsiniz.

Hayat sigortası, hayatta karşılaşabileceğiniz risklere karşı size ve ailenize maddi güvence sunar. Hayat sigortasının ana teminatı vefat teminatıdır ve vefatınız durumunda sigortada belirttiğiniz aile bireylerinin maddi güvence altına alınmasını sağlar.

Kredi alırken hayat sigortası ne işe yarar?​

Kredili Hayat Sigortası, bireysel kredi kullanan müşterilerimizin yaşam kaybı veya tam ve daimi maluliyet durumunda kredi borcunu teminat kapsamında güvence altına alan sigortadır. Borç kapatıldıktan sonra varsa kalan tutar ailenize veya sevdiklerinize ödenir.
Hayat sigortası primi geri alınabilir mi?
Hayat Sigortası Primleri Geri Ödemesi Kendinizi ve sevdiklerinizi vefat riskine karşı güvence altına alırken, riskin gerçekleşmemesi durumunda yaşam teminatı sayesinde poliçe süresi sonunda ödediğiniz primleri geri alabilirsiniz.
Hayat sigortası ücreti ne kadar?
Akıllı Hayat Sigortası

Kaç yaşına kadar hayat sigortası yapılır?​

Hayat sigortası yaptırmak için yaygın olarak sigorta şirketleri, isteklilerin 18 – 65 yaş aralığında olmasını ister. Yaş kriterini yerine getirmeniz halinde “Hayat Sigortası Genel Şartları” içerisinde yer alan yükümlülüklerinizi yerine getirerek hayat sigortasından yararlanabilirsiniz.

Kredi için hayat sigortası zorunlu mu?​

Bankalar kredi verdiği müşterilerini aslında anlaşmalı oldukları sigorta acentelerine sigortalatırlar. Yani, bu süreçte bir bakıma aracı konumunda bulunurlar. Oysa ki müşterilerin bankanın istediği sigorta şirketinin poliçesini kabul etmek gibi bir zorunluluğu yoktur.
Hayat sigortası sayesinde ödenen kredi miktarı geri alınabilir mi?
Kredi Hayat Sigortası Olan Kişi Ölürse Ödenen Kredi Borcu Geri Alınabilir Mi? Kredi Hayat sigortasının olması kişinin tüm kredi borcunun ödeneceği anlamına gelmektedir. Bu gibi bir durumda, kredi borcunun bir bölümünü ödemiş ve sonrasında vefat etmiş kişinin ödediği kredi miktarı mirasçılarına geri verilmektedir.
Hayat sigortası her yıl yenilenir mi?
Kredi Hayat Sigortası Her Yıl Yenilenir mi, Süresi Ne Kadardır? Kredi hayat sigortasında sigorta süresi kredinin vadesi süresince geçerlidir. Vade süresinden daha kısa olan poliçeler için, yıllık otomatik yenileme talimatı verilebilmektedir.

Kredi hayat sigortası ne kadar?​

Ancak ihtiyaç kredisi için yıllık ortalama yıllık 50-70 TL, konut kredisi (mortgage) için yıllık ortalama yıllık 450-550 TL, taşıt kredisi için ise 100-350 TL hayat sigortası prim bedeli alınmaktadır. Bu fiyatlar bankalara ve sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterir.
 
Geri
Üst