Hayat sigortasi iptali nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hayat sigortası iptali nasıl yapılır?​

Bankanın konu ile ilgilenmemesi durumunda ise kredi hayat sigortası iptal dilekçesi yazmanız gerekmektedir. Bu dilekçeyi Tüketici Hakem Heyeti’ne gönderdiğiniz takdirde, banka ile aranızda olan anlaşma ve sigorta poliçenizin şartları incelenir, şartların karşılanması hâlinde hayat sigortası iptal edilir.

Geri ödeyen hayat sigortası nedir?​

Geri Ödeyen Yaşam Sigortası, sizi ve sevdiklerinizi güvence altına alabilecek, süre sonunda yaşam kaybı olmaması durumunda ödediğiniz primleri geri alabileceğiniz bir sigortadır. Sigorta süresi boyunca yatırdığınız primlerle sevdiklerinizi güvence altına alabilir, geleceğinize yatırım yapabilirsiniz.
Sigorta cayma hakkı nedir?
– Cayma (iptal) hakkı Hayat sigortalarında TTK 1489 uyarınca sigorta ettiren, sigortacının kendisine cayma hakkını kullanabileceğini bildirmesinden itibaren on beş gün içinde, bu bilgilendirme yapılmamışsa ilk primin ödenmesini izleyen bir ay içinde sözleşmeden cayabilir.

Hayat sigortasına yatırılan para geri alınır mı?​

Hayat Sigortası Primleri Geri Ödemesi Prim iadeli hayat sigortası size sadece vefat teminatı değil yaşam teminatı da sunar. Kendinizi ve sevdiklerinizi vefat riskine karşı güvence altına alırken, riskin gerçekleşmemesi durumunda yaşam teminatı sayesinde poliçe süresi sonunda ödediğiniz primleri geri alabilirsiniz.

Kredi cayma hakkı kaç gün?​

MÜŞTERİ, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. MÜŞTERİ’nin cayma hakkını kullandığına dair bildirimi cayma hakkı süresi içinde kredi verene yöneltilmiş olması yeterlidir.
Kredi hayat sigortası nasıl geri alınır?
Borcu erken kapatılan kredilerde hayat sigortası iadesi için müşterinin sigorta şirketine değil, direkt olarak bankaya başvuruda bulunması gerekmektedir. Söz konusu dilekçe ile bankaya başvuruda bulunarak prim iadesi alabilirsiniz.
 
Geri
Üst