AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hayat gercekte nedir

haberci

Yeni Üye
imageshayatgercektenedir5b06af190a475
Hayat gercekte nedir dersiniz?
Hayatın ne olduğunu merak ediyorsanız, yanıtı bu guzel hikayenin satırlarında gizli Haydi keşfe cıkın
Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat cok dinc ve genc gorunumlu bir adam yaşarmış? Cevresinde bulunan herkes ona cok ozenir ve sorarlarmış bu gencliğin sırrı nedirdiye
İhtiyar delikanlı guler gecermiş her soruldukca bu soruyaAma sorular sık, soranlar coğalınca cevap vermek vacip olmuş sankiDuşunmuş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese Sonra karar vermiş tum meraklıları yemeğe davet etmeye evine Bu davette size sırrımı acıklayacağımdemiş
Herkes merakla davete gelmişYemekler yenilmiş, icilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmişAma genclik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemişHerkes konu ne zaman acılacak diye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş
Hatun , şu kilerden bir karpuz getirirmisin bize sana zahmet!
Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile goz arasında gidip bir karpuz getirmiş Adamcağız şoyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da :
Bu olmamış hanım, guzel cıkmayacak, başka getirir misin bir zahmetdemiş
Hanım onu goturmuş bir tane daha getirmişAdam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misindemiş
Başka istemiş? Bu boylece dort sefer daha tekrarlanmış
Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş? Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedicik sormuş Eeeee?
Arkadaşlar işte benim gencliğimin sırrı burada anladınız mı??
Herkes birbirinin yuzune bakmışKimse bişey anlamamış Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!
Dedecik gulmuş
Efendilerdemiş O gorduğunuz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti Ben hanıma git de başka getir dedikce o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu Bir kere bile aman be adam, delimisin nesin şu tek karpuzu ne taşıtttırıyorsun bana defalarcademedi Beni sizin onunuzde mahcup duruma duşurmediİşte butun bu gencliğimi hanımıma borcluyumBiz birbirimizi hic başkalarının onunde zor duruma duşurmeyiz Aile icindeki hicbir şeyi dışarıya yansıtmayızHep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederizBirbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırızİyi kotu her olayı da birlikte paylaşırızDemiş
Hayat, aslında yalnızca sectiğiniz kadındır
imageshayatgercektenedir5b06af1a1cf20
Zevkli bir kadına rastlarsanız, ZEVKİNİZ, bilgili bir kadına rastlarsanız BİLGİNİZ, zeki bir kadına rastlarsanız ZEKANIZ gelişir
Hayat kat kattırBabil'in Asma Bahceleri gibi teraslar halinde yukselir ve bir terastan bir terasa sizi kadınlar goturur Ve bugun durduğunuz teras , seyrettiğiniz manzara, gorduğunuz hayat yanınızdaki kadının terası, manzarası ve hayatıdır
Kısacası hayatınız sectiğiniz eşinizdir
imageshayatgercektenedir5b06af1b2b703
alıntı

Hayat gerçekten nedir sorusuna verilen bu hikaye gerçekten düşündürücü ve etkileyici bir mesaj içeriyor. Hikayenin ana fikri, hayatın değerini ve anlamını seçtiğimiz eşimizle birlikte yaşamakta olduğumuzu vurgulamaktadır. Hikayede yaşlı adamın genç görünümlü olmasının sırrının, eşine duyduğu sevgi ve saygıyla bağlantılı olduğu anlatılmaktadır.

Eşinin kendisine getirdiği aynı karpuzu defalarca beğenmeyip yeni bir tane istemesi, aslında onunla olan ilişkisinin kalitesini göstermektedir. Her seferinde eşinin aynı karpuzu getirmesi, saygı ve sevgiyle bağlılığın bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Yaşlı adamın dediği gibi, birbirini destekleyen, birbirine yardım eden ve sorunları paylaşan bir ilişki, gerçek mutluluğu ve gençliğin sırrını açığa çıkarır.

Bu hikaye bize, hayatın aslında seçtiğimiz eşimizle ve onunla kurduğumuz sağlam ilişkiyle anlam kazandığını ve mutluluğu bulabileceğimizi hatırlatmaktadır. Birlikte yaşanılan değerler, sevgi, saygı ve anlayış, hayatın gerçek anlamını oluşturabilir. Bu nedenle, seçtiğimiz eşimizle olan ilişkimizi iyi tutmak, birlikte sorunları çözmek ve mutluluğu paylaşmak hayatımızı zenginleştirebilir.

Anlatılan hikayede, hayatın gerçek anlamının sevgi, saygı, anlayış ve dayanışma ile dolu bir ilişkide yattığı vurgulanmaktadır. Bu kıymetli mesajı hatırlayarak, sevdiklerimizle olan ilişkilerimizi güçlendirip birbirimize destek olmayı sürdürmek, hayatın gerçek güzelliklerini keşfetmemize yardımcı olabilir.

Geri