Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı su
3su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı

Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu ve tuzu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra süratlice karıştırarak unun tamamını ekleyelim tapaklanmaması için karıştırmayı bırakmayalım.
Hamur toparlanınca 5 dakika kadar alttan üst edip, pişmesini sağlayalım.
Servis tabağına alıp öbür pak bir kaşığı suya batırıp, kaşığın zıddıyla hamurun ortasını havuz üzere açalım.
Tereyağını bir tavada eritelim 1-2 dakika karıştırarak kaynatalım ve hamurun ortasına dökelim afiyet olsun.
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst