SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı su
3su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu ve tuzu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra süratlice karıştırarak unun tamamını ekleyelim tapaklanmaması için karıştırmayı bırakmayalım.
Hamur toparlanınca 5 dakika kadar alttan üst edip, pişmesini sağlayalım.
Servis tabağına alıp öbür pak bir kaşığı suya batırıp, kaşığın zıddıyla hamurun ortasını havuz üzere açalım.
Tereyağını bir tavada eritelim 1-2 dakika karıştırarak kaynatalım ve hamurun ortasına dökelim afiyet olsun.
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı su
3su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu ve tuzu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra süratlice karıştırarak unun tamamını ekleyelim tapaklanmaması için karıştırmayı bırakmayalım.
Hamur toparlanınca 5 dakika kadar alttan üst edip, pişmesini sağlayalım.
Servis tabağına alıp öbür pak bir kaşığı suya batırıp, kaşığın zıddıyla hamurun ortasını havuz üzere açalım.
Tereyağını bir tavada eritelim 1-2 dakika karıştırarak kaynatalım ve hamurun ortasına dökelim afiyet olsun.
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı