Havuzdan bulasan hastaliklar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
258.089
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Havuzdan bulaşan hastalıklar nelerdir?​

Yeterince temiz olmayan havuz sularından; mide ve bağırsak enfeksiyonları, üst solunum yolları enfeksiyonları; idrar yolu enfeksiyonu, kulak göz ve cilt enfeksiyonları geçebiliyor. Bunlar arasında ise tifo, kolera, basilli dizanteri, giardia, hepatit A ve mantar enfeksiyonları en sık karşılaşılan hastalıklar.
Havuzda mayo zorunlu mu?
Havuza tükürmek veya ağızdan su püskürtmek yasaktır. 3. Havuz kullanımına uygun olmayan kumaştan üretilen şortlar(basketbol şortu vb.) havuzda kullanılamaz. Kullanıcılar mayo giymek zorundadır.
Kimler havuza giremez?
Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız. Havuz çevresine sadece yüzme amaçlı malzemelerinizi getiriniz. Terliksiz, günlük giysiler, ayakkabı, çanta, torba ve benzeri eşyalar ile havuz alanına girmeyiniz.

Havuzdan mikrop kapmamak için ne yapmalı?​

- Havuza girmeden önce ve sonra mutlaka duş alın.
- Havuzdan sonra vücudunuzu nemli bırakmayın, iyice kurulanın, mayonuzu değiştirin.
- 3.Dar giysilerden kaçının ve pamuklu çamaşır tercih edin.
- Parfümlü tampon kullanmayın.
- Hepatit A ve B aşısı olmayan çocukların havuza girmesine izin vermeyin.
Klorlu suya girersek ne olur?
Uzun süre maruz kalınan klor, kanserojen riski taşır. Klorlu su, göz ile karaciğerde tahrişe sebep olur. Boğazda daralmaya, akciğerde ödem oluşmasına neden olarak solunum güçlüğüne yol açar. Şiddetli baş ağrıları, bulantı ve kusmaya yol açar.
Havuzdan mikrop Kapilir mi?
Coli (Turist İshali) olmak üzere çok çeşitli virüs ve bakteriler su sirkülasyonu ve klorlamanın yetersiz olduğu havuzlarda uzun süre canlılığını koruyabiliyor. Bu mikropları içinde barındıran havuz suyunun çok az miktarda yutulması ile bile bu hastalıklar başka kişilere bulaşabiliyor.

Havuza girmeden önce ne yemeliyiz?​

Yumurta, beyaz ve kırmızı et ve baklagillerden yeterli protein almak, süt ve süt ürünleri, tahıllar, zeytinyağı, sebze ve meyveden yeterli miktarda tüketin.
Havuza kaç yaşında girilir?
Özellikle çocuklarla birlikte yapılan tatillerde deniz ve havuz vazgeçilmez bir eğlence kaynağıdır. Ancak 2 yaşında küçük çocuklar konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Hepatit A ve B aşı programı tamamlanana kadar 2 yaşından küçük çocukları havuza sokmamalıyız.
Havuz suyu yutunca ne yapmak gerekir?
Az miktarda mikroplu havuz suyu yutmak ishal olayına neden olabilir. Yüzmeden önce duş almak ve havuz suyunu yutmaktan kaçınmak gerekir. Bazı mikropların klora toleransları yüksek olup klorlu suda bir süre yaşayabilir. İshal kanlı ise beş günde iyileşmiyorsa doktora başvurun.

Enfeksiyon varken havuza girilir mi?​

Havuz, klorlu sudur. Klor, idrar yolları enfeksiyonunda tehlike yaratacaktır. Deniz ise tuzludur ve mikroplu olabilir. Bu nedenle idrar yolları enfeksiyonunuz varken denize veya havuza girmemeniz gerekir.
Klorlu suda mikrop olur mu?
Klor, vajen florasını bozarak vajenin doğal yapısını oluşturan yararlı bakterilerin ölmesine ve mantar gibi diğer mikroorganizmaların ortamda üremesine neden olur.
Havuzdan enfeksiyon kapılır mı?
 
Geri
Üst