- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 174.960
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Havuz suyu çöktürücü nasıl kullanılır?
Çöktürücü kullanırken, 1 lt çöktürücü 20 lt lik bir kova su içine katıldıktan sonra havuza serpilerek kullanılmalıdır. Çöktürücü serpildikten 2-4 saat sonra motorlar kapatılmalı ve en az 8 saat çökmenin gerçekleşmesi için beklenilmelidir.Havuzda sirkülasyon ne demek?
Bu elektrik motoru pompa gövdesinin içinde pervane gibi döner. Bu pervane, suyu çeşitli kanallardan filtreden geçirir ve sirkülasyonu sağlayarak su girişlerine geri döndürür. Havuz pompası suyu pompalayarak filtreye gönderir ve su filtreden geçirilerek yabancı maddeler toplanır.Yüzme havuzu nasıl çalışır?
Pompa havuzdan suyu çeker ve filtreye iletir. Havuzda kullanılan pompaların girişinde yabancı cisimleri ve büyük partikülleri tutmak için bir sepet bulunur. Filtre ise, skimmer sepeti ve pompa sepetinde kalan yabancı maddeler dışındaki havuzdaki tüm partikülleri filtreler ve temiz bir havuz suyu sağlar.
Özel havuz bakımı nasıl yapılır?
Havuz taban ve duvarları havuz dip temizleme motorlarıyla temizlenmelidir. Havuz filtreleri günlük olarak ters yıkama yöntemiyle yıkanmalıdır. Havuz devir daim pompası içerisinde bulunan kıl tutucu 2 haftada bir boşaltılmalıdır. Filtrasyon sistemi daima çalışır durumda olmalıdır.Havuzda yosun neden oluşur?
Havuzlarda alglerin oluşmasının başlıca sebebi, nitrat oluşumunun yosunları (alg) besleyici özellik taşımasıdır. Örnek olarak yağış alan havuzlarda nitrojen birikimi oluşur. Nitrojenler havuz suyuyla karışınca nitrata dönüşür, bu durum yosun oluşumuna temel sağlayan önemli bir etkendir.Havuzdaki vakum nedir ne işe yarar?
Havuz Skimmeri Ne İşe Yarar? Havuz filtrelerindeki pompaların vakum gücü ile havuzda bulunan yaprak, döküntüleri içine çeker, toplanan tüm havuz üzerindeki yaprak skimmer sepetine hapsederek havuz suyuna karışmalarını önler.
Doğa dostu natural yüzme havuzları, dünya çapında yavaş yavaş kullanıma geçmeye başladı. Çoğunlukla ‘gölet’ olarak tarif edilen bu doğal havuzlar sağlıklı ve güvenli olmalarının yanında sürdürülebilir yeşil vahalar diyebiliriz. Havuzlarda dezenfekte etmek için herhangi bir kimyasal ya da aygıt kullanılmıyor.
Biyolojik Havuz, hiçbir kimyasal maddeye gerek duymadan kendi kendini temizleyebilen havuzlardır. Bitkilerin doğal filtreleme özelliklerinden de yararlanan biyolojik havuzlar, bu sayede sudaki zararlı organik maddeleri ve mikropları temizler.
Havuzun içine ne atılır?
Havuzu olan kişilerin yada kurumların havuz temizliği yapmaları için pH düşürücü, klor, yosun giderici, sıvı topaklayıcısı olmak üzere 4 ana madde her zaman hazır bulunmalıdır. Havuz temizliğinde suyun PH değeri 7,2 ile 7,8 arasında olması için pH düşürücü kesinlikle el altında olmalı.