Havuçlu Toplar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Toplar Tanımı İçin Materyaller
5-6 adet orta uzunluk havuç
4 yemek kaşığı toz şeker (5 kaşıkta ekleyebilirsiniz ben çok tatlı olmasını istemediğim için 4 koydum )
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket petibör bisküvi
1 avuç ceviz (ince doğranmış)
1 çay bardağından iki parmak az süt
Üzeri için;
1 paketten biraz az hindistan cevizi

Havuçlu Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle rendelediğimiz havuçları rahatça karıştırabileceğimiz bir tavaya alalım.
Bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı şekeri ekleyelim ve orta ateşte bir hoş pişirelim.
Havuçlar pişmeye yakın cevizleri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Havuçların rengi değiştiğinde piştiğini anlayabilirsiniz piştikten çabucak sonra üzerine bir çay kaşığı tarçını ekleyip tekrar karıştıralım.
Havuç karışımı soğurken petibör bisküvileri elimizle bir hoş ufalayalım.
Üzerine sütü ekleyelim.
Ağlayan havuçlarımızı da bisküvilerin üzerine karıştırıp bu karışıma güzelce yoğuralım, ben bu kademede eldiven kullanmayı tercih ettim.
Birazcık cıvık üzere görünebilir lakin endişelenmeyin.
Yuvarladığımız topları hindistan cevizine bulayalım, birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Havuçlu Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst