AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 tavuk budu ( dolapta elinizde olan tavuğun her hangi bir yeri ile olur)
2 adet havuç
3 diş sarımsak
1 su bardağı tel şehriye
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı un
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğumuzu haşlayıp suyunu ayırıp etini diderek kenara bırakıyoruz.
Sonra tencerede 2 kaşık tereyağ ile 1 kasık zeytinyağına rendelemiş olduğumuz havuçları ekleyip suyunu salana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine un ve sarımsağı ek edip bi iki dakika kadar daha kavuruyoruz.
Sonra püf nokta evvel 1 bardak soğuk su ek edip unu açıyoruz. Üzerine kalan tavuğun suyunu ekliyoruz. ( su yoğunluğu kıvam sizin tercihiniz fakat 1 litre kâfi olacaktır) kaynayan suya şehriye ve didiklenmiş tavukları ekleyip şehriye yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
O sırada 1 kase de yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz ve kaynayan tencereden aldığımız 2 kepçe çorba ile terbiyesini ılıştırarak çorbamıza ek edip bi kaç dakika daha kaynatıyoruz.
Altını kapatıp içine doğradığınız maydanozu ve baharatları ek ediyoruz. Afiyet bal olsun
Daha çok görsel ve tanım için @aysegulunmutfaginda

Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst