Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Havuçlu Tavuklu Pirinç Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
300-350 gram tavuk
2 adet havuç
1 kuru soğan
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su yahut tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Havuçlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavuğu küçük küçük doğrayıp (Haşlamadan) kavurun. Tavuk göğsüyle de yapabilirsiniz.
Tavuklar kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanlarıda ekleyin, birazdaha kavurun.
Havuçları rendeleyip onuda tavaya alın biraz kavurduktan sonra yıkadığınız pirinci ekleyip, kavurmaya devam edin.
İyice kavrulan harca 4 su bardağı suyu (Tavuk suyunu) ve tuz ekleyip, karıştırın.
Kısık ocakta pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatıp, yarım saat dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Havuçlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst