Havuçlu Tarçınlı Cevizli Pofuduk Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Pofuduk Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 adet havuç
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Pofuduk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak 3 yumurtayı çırpma kabına alıp çırpıyoruz.
Daha sonra 1 su bardağı şekeri ekleyip güzelce çırpıyoruz.
Akabinde 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 şişe maden suyunu ekliyoruz.
Homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Bu karışımın içine 3 su bardağı unu azar azar ekliyoruz ve birebir vakitte kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz .
En son olarak da rendenin küçük tarafıyla rendelediğimiz havucumuzu ve iri iri kırılmış cevizimizi ve tarçınımızı ekliyoruz .
Güzelce karıştırıp yağladığımız tepsimize her yeri eşit olacak halde döküyoruz.
Son olarak da evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 30 -35 dakika kadar pişiyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Pofuduk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst