AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet orta uzunluk havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle havuçları rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Havuç, ceviz ve tarçını da ekliyoruz tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Kullanacak olduğumuz kek kalıbını yağlıyor, karışımı içerisine ek ediyoruz.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Kekimizin sönmemesi açısından birinci yarım saat katiyen açmıyoruz.
Fırını kapattıktan sonra kapağını yarım bırakıp keki de içinde bırakıyoruz, soğuyana kadar bu biçimde bekleyebilir.
Soğuduktan sonra kalıbımızı ter çeviriyoruz ve kekimizi çarçabuk çıkarıyoruz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst